На места украинските войски са успели да навлязат навътре в

...
На места украинските войски са успели да навлязат навътре в
Коментари Харесай

Британското разузнаване и ISW: Офанзивата на ВСУ променя плановете на руснаците -

На места украинските войски са съумели да навлязат във вътрешността в територията следена от окупаторите, възползвайки се от относително едва укрепената съветска защита. Това сочи новият отчет на английското разузнаване, оповестен в Twitter.

В отговор Русия евентуално ще се опита да запълни зародилите " дупки ", като изпрати елементи от Донбас в тези региони, предвиждат шпионите от Лондон.

Руското командване основава и нови подкрепления, които ще би трябвало да подсилят окупационните войски, потърпевши от контранастъплението на ВСУ.

Британската разследваща работа разяснява и третия армейски корпус, който към този момент е отчасти пренасочен към Запорожкото направление. Военните се съмняват в успеваемостта на новосформираните съветски батальони.

" Новият Трети армейски корпус евентуално няма да разполага с задоволително персонален състав, а тези войски са с лимитирана подготовка ", отбелязва Лондон.

Руснаците не престават с опитите си да осъществят нахлуване в Донбас. Тази сутрин Генералният щаб на ВСУ заяви, че врагът се опитал да напредне в направленията Бахмут, Весела Долина и Зайцево, само че не е постигнал триумф и се отдръпнал.

Руснаците са блъснали на камък и при опит да атакуват по посока на Красногоровка и Маринка.

Продължават сраженията в посока Бахмут и Авдеевка в регионите Кодома, Зайцево, Пески, Первомайски и Маринка.

Анализаторите от американския Институт за проучване на войната (ISW) са безапелационни, че контранастъплението на ВСУ, което беше публично оповестено преди няколко дни, принуждава съперника да промени целите си.

Те смятат също, че Русия ще предприеме дейности за отбрана на Мелитопол - значим логистичен център сред Ростовска област и южната част на страната.

Украинските войски не престават да обстрелват съветските логистични направления в Херсон, като пречат на съперника да попълня запасите си с жива мощ, муниции и съоръжение.

Продължават яростните боеве по направленията Бахмут и Авдеевка, заяви Генералният щаб на ВСУ на страницата си във Фейсбук.

" В посока Донецк врагът не се отхвърля от опитите си да доближи административната граница на Донецка област. Днес не престават яростните боеве в направленията Бахмут и Авдеевка, в регионите на Кодоми, Зайцеве, Пески, Първомайск и Маринка ", се споделя в известието.

Така да вземем за пример в посока Бахмут е регистриран обстрел от артилерия от разнообразни видове край Бахмут, Соледар, Яковлевка, Зайцеве, Майорск и Кодема.

" Противникът се опита да напредне по направленията Бахмут, Весела Долина и Зайцево с настъпателни дейности, само че не съумя и се отдръпна. Опитва се да откри надзор над селището Кодема, сраженията не престават ", добавя Генералният щаб.

" Настъпателните дейности се опитваха да подобрят тактическата обстановка в направленията Красногоровка и Маринка, обичайно понасяха загуби и отстъпваха ", се споделя в отчета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР