На международния ден на жената в Италия е обявена общонационална

...
На международния ден на жената в Италия е обявена общонационална
Коментари Харесай

Стачка блокира Италия, протестират от детски градини до болници и летища

На интернационалния ден на дамата в Италия е оповестена общонационална 24-часова стачка в държавния и частен бранш. Тя се провежда от всички синдикати. В образованието митингът е от детските градини до университетите.

В опазването на здравето са обезпечени минималните услуги и незабавните отделения. Тъй като закон не разрешава скупчване на стачка от всички типове превоз в един ден, в железопътния, тя е от среднощ до 21 часа локално време, до момента в който градският и другите типове превоз няма да стачкуват. Това не се отнася за обслужващите автомагистралите, също участващи в митинга.

Недоволстват и пожарникарите, публичните офиси, музеите и библиотеките. В Рим на древноримския стадион " Чирко Масимо " е проведен протест на женски сдружения, който  " приканва дамите към обща готовност против патриархалното принуждение във всичките му форми ".

Националният митинг е още за отбрана правата на дамите в трудовия бранш, за равенството сред половете и равното възнаграждение, което към момента не са действителност за страната. Исканията са и за възстановяване изискванията на труд, против войните и военните разноски, съобщи БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР