На Международния ден на детето в Свищов се състояха редица

...
На Международния ден на детето в Свищов се състояха редица
Коментари Харесай

Първо българско читалище подари празничен концерт на свищовските деца

На Международния ден на детето в Свищов се състояха редица начинания, с които бе показано особено внимание към най-малките.

Детски хор „ Дъга “ и Школата по изкуства „ Стефка Филипова “ към ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ също направиха самобитен жест към свищовските деца, като им подариха празничен концерт.

От 17.30 часа в салона на Читалището се извиха сладкопойните гласове на хористите от Детски хор „ Дъга “, с диригент Олимпия Ангелова и корепетитор Бисера Друмева, след което танцовите обединения и инструменталистите от Школата по изкуства „ Стефка Филипова “ се редуваха в своите изяви, като демонстрираха забележителни умения. На събитието участваха представители на Община Свищов в лицето на зам.-кмета доктор Анелия Димитрова, шефа на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов, началника на отдел „ Образование “ Румяна Кузева и Таня Ликова – гл. специалист „ Култура “.

Д-р Димитрова приветства Първо българско читалище за чудесната самодейност и сподели: „ Само със взаимни старания и осигурявайки нужните условия дружно, можем да създадем най-хубавото за нашите деца, правейки ги щастливи “, тя се обърна и към всички малчугани в залата, като им пожела едно щастливо, цветно, слънчево и нехайно детство, изпълнено с доста усмивки и игри. Продължилият час и половина концерт провокира доста вълнуващи страсти и наслада в присъстващите, който от своя страна наградиха надарените участници с бурни овации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР