На лишените от свобода им е забранено да притежават мобилен

...
На лишените от свобода им е забранено да притежават мобилен
Коментари Харесай

Култов запис: Сводник се изправи срещу убиец и крадец в Пловдив

На лишените от независимост им е неразрешено да имат мобилен телефон в пандиза. Обществена загадка обаче е, че съвсем всеки пандизчия има подобен. Освен това с тях се търгува в пандиза. Това стана ясно на днешното съвещание против Мартин Митев - Кабуто и Калоян Алексиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Те са упрекнати, че са откраднали телефона на различен лишен от независимост - Калин Витанов.

Днешното правосъдно съвещание протече с разпити на очевидци, множеството от които са и все още излежаващи присъди в пловдивския затвор. Доста обстоен бе разказът на очевидеца Христо Попантонов. Той не поддържа тезата, че Милен и Калоян са откраднали телефона на Калин Витанов. Последният излежава присъда за сводничество и даже бе наименуван от Попантонов " кисел и смрадлив сводник ". Въпросният телефон бил на Кабуто и Калоян, които го продали на Витанов против опиати. Той обаче им дал единствено половината за телефона и те отишли да си го вземат. Освен това Витанов предложил фалшив опиат, от който подсъдимите и други пандизчии повръщали. 

Последва очна ставка сред Попантонов и Витанов, който отхвърли думите на Попантонов. Христо Попантонов пък добави, че подсъдимите не са " цветя за мирисане ", само че са изнудвани от Витанов.

Иначе Калин Витанов твърди, че на 4 февруари тази година бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Двамата се нахвърлили върху сводника и почнали да дърпат телефона от ръцете му, даже му извивали пръстите. Успели да вземат мобилното устройство и избягали, а Витанов ги последвал. Оплакал се на надзирателите. Малко по-късно видял, че и часовникът му го няма. Няколко дни по-късно доктор го прегледал, тъй като го болели пръстите, извадил си и здравно. Подал и тъжба.

От своя страна и двамата подсъдими обявиха, че не се признават за отговорни и ще дадат пояснения откакто бъдат разпитани очевидците. Калоян Алексиев излежава присъда за ликвидиране, а съучастникът му - Кабуто, има 22 присъди за обири и грабежи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР