На летището в София пристигна 10 тона хуманитарна помощ от

...
На летището в София пристигна 10 тона хуманитарна помощ от
Коментари Харесай

10 тона хуманитарна помощ за бежанците от Украйна пристигна на летище София

На летището в София дойде 10 тона филантропична помощ от Англия за бежанците от Украйна - по план " Ръце през небето "

Помощта е първи стадий от план, иницииран от шестгодишната Мадисън Мани-Бейкър и нейния татко Марк Бейкър, а сътрудници в начинанието са БЧК, и Асоциацията на българската авиационна промишленост. Баща и щерка кацнаха в София в късния следобяд, с цел да предадат персонално събраните помощи. Първият филантропичен полет е сбъднат от българска самолетна компания.

На локално равнище " Ръце през небето " се съставлява от ръководителя на Асоциацията на българската авиационна промишленост Тодор Иванджиков и от Лидия Мартин, шеф " Хуманитарна помощ ".

Помощта се показва главно в детски такъми, като памперси, столчета за кола и други. Част от помощта ще бъде разпределена и за България, а останалата част ще се превозена до Украйна.

Марк Бейкър уточни, че една от задачите е да се подкрепи страната ни в грижата за украинските бежанци. Той съобщи, че децата са бъдещето на утрешния свят и добави, че те би трябвало да бъдат забележими и чути от възрастните.

Идеята на плана е да се подкрепят също и страните, които са покрай Украйна, тъй като точно те поемат главния бежански напор. От организацията обмислят да приготвят още филантропични полети до горещи точки по света в помощ на децата.






Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР