На легло след тежка операция на жлъчката е народната певица

...
На легло след тежка операция на жлъчката е народната певица
Коментари Харесай

Няма кой да гледа болната Янка Рупкина

На легло след тежка интервенция на жлъчката е националната певица Янка Рупкина. Фолклорната легенда имала потребност от денонощна асистенция, с цел да се възвръща, само че не можела да разчита на никого за грижи, с изключение на на някогашната си снаха. Въпреки че е разведена със сина на певицата, тя пътувала от Хасково до София, с цел да наглежда свекърва си, да ѝ пазари, чисти и да ѝ оказва помощ. Не смогвала обаче да се раздира сред двата града всеки ден, тъй като имала и своя работа и отговорности.

Синът на 85-годишната звезда също имал здравословни проблеми, наскоро и той бил в болница.
Преди две години Рупкина остана напълно сама в дома си, откакто загуби своя брачен партньор – именития треньор на националите по битка Георги Рупкин. „ Тогава осиротях! Георги ми беше татко, обичан, другар, всичко “, признава солистката на „ Мистерията на българските гласове “.

Към живота я връща любовта на публиката и поддръжката на фамилията. От сина си Росен певицата има внучка Ани, която живее в Швеция, само че постоянно намира време да се прибере в България за празниците на баба си. От две години великата изпълнителка е към този момент и прабаба. За дребния Виктор тя споделя, че е „ нейното слънце “. „ Когато го запитвам какво прави, той дава отговор: „ Гоня неприятните хора “, споделя Янка Рупкина.

Тя населява скромния си апартамент в столичния квартал „ Дружба “, който се е трансформирал в неин музей. Като умра, не знам какво ще вършат с този багаж. Ако е ненадейно, да отворят вратата и кой каквото желае, да си вземе. От Бургас ми желаеха архива, само че не съм готова, ще ми би трябвало време да подредя всичко. Благодарна съм на кмета на регион „ Искър “, че ме търпят и не са ме предизвестили да напусна, защото от 30 години съм чартърен, само че до момента в който бях в болничното заведение, не съм го плащала.

Може и да имам бележки, само че не съм отваряла пощенската кутия. Няма да остана длъжна на България, само че ще им кажа, че бих желала апартаментът да остане за музей. Кметът е направил квартала парадайс, живеят разнообразни етноси, само че всички ме обичат – кой ми подава ръка от автобуса, кой ми оказва помощ да си кача количката “, споделя изпълнителката на „ Калиманку Денку “.

Миналата година тя отново бе в болница, тъй като сърцето ѝ излезе от темп, само че по знамение се оправи. Звездата на националната ария счита, че е закриляна свише, тъй като самата тя като дипломирана здравна сестра е помогнала на стотици хора. Преди време Рупкина даже избави с дишане уста в уста примрял на улицата мъж в Германия.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР