На Лаута и Младежки ще събират пластмасовите и алуминиеви опаковки

...
На Лаута и Младежки ще събират пластмасовите и алуминиеви опаковки
Коментари Харесай

Първите паркове с възможност за разделно изхвърляне на отпадъци

На Лаута и Младежки ще събират пластмасовите и алуминиеви опаковки разделно. Поставиха 30 съда за разделно събиране в паркова зона,и два големи Шишеяда, арт апаратура за разделно събиране на пластмасови бутилки. Шишеядите са сложени в парк Лаута и на Младежки рид и ще останат там за непрекъснато, като част от акцията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме! ”, ориентирана към повишение равнищата на преработване, която дава опция на жителите да видят резултата от рециклирането  
Поредната крачка към това Пловдив да се трансформира в по-чист и по-отговорен град, направиха от съдружие “BG Бъди деен ”, които към този момент повече от четири години работят в посока да спомогнат за това пловдивчани да сътворят сами своя примерен Град #БезОтпадъци. Чрез разнообразни акции, деятелите от сдружението си партнира с жители, организации и администрация за създаване на интензивно и отговорно гражданско общество.

През миналата седмица, сдружението интензивно работи в посока възстановяване на равнищата за разделно събиране в Пловдив, а едно от наложителните неща за това е да има задоволително съдове за разделно събиране, които да могат да се употребяват от жителите. Именно за това, “BG Бъди деен ” ангажира локалните управляващи в редица акции, посредством което насочва зов към тях за по-адекватни дейности и инфраструктурни промени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР