На кушетка в амбулаторията на филиала за Спешна медицинска помощ

...
На кушетка в амбулаторията на филиала за Спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Жена роди в шестия месец на кушетка в амбулатория в Ген. Тошево

На софа в амбулаторията на филиала за Спешна здравна помощ в град Ген. Тошево се роди момиченце с тегло – 850 година, първа рожба на жена от село Снягово – споделя акушерът непредпазливо фелдшер Димитър Алексиев. Бебето е изродено на 26 юли след обяд – прибавя той.

21-годишна бременна жена идва в сериозно положение – водите й са изтекли у дома, след това стартират кръвоизливи. „ Като пристигна при нас, започнаха и контракциите. Сложихме я на кушетката и след десетина минути бебето се роди ” – споделя Алексиев. Той стартира обдишване на новороденото с балон, след това с назален катетър. През това време колежката му фелдшер Димитра Димова се е погрижила за хемодинамиката на майката, която е изгубила кръв. Помагала е и санитарката Теодора Тодорова. Детето е родено в шестия месец.

„ Бебето тежеше 850 грама. Не извадихме плацентата от майката, с цел да не предизвикаме някакви проблеми. Срязохме единствено пъпната шнур ” – изяснява още Алексиев. „ Дойде екип от Добрич, който пое майката и новороденото. Разбрах, че към този момент са в болницита във Върна, защото детето е недоносено ” – прибавя той. Преди 15 години му се е случило да изражда бебе в кола за спешна помощ от село Росица. Този път е вторият.

„ Детето беше добре, по моя информация е засукало още вечерта ” – споделя още фелдшерът.

Майката Филиз Васвидин и бащата Румен Сергеев са безработни, живеят в село Снягово. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР