На консултациите при президента Румен Радев минаха и представителите на

...
На консултациите при президента Румен Радев минаха и представителите на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова ковна Радев, нарече го г-н премиер! Той я посече с отговор ВИДЕО

На консултациите при президента Румен Радев минаха и представителите на парламентарната група на ГЕРБ. След формалните встъпителни речи думата взе Десислава Атанасова. Острието на партията опита да уязви президента с сякаш инцидентен лапсус. Тя го назова министър председател, само че след това бързо се поправи. Едва ли грешката й обаче е инцидентна и съвсем несъмнено е издирван резултат, с който да покаже какво мисли управлението на ГЕРБ за властовите благоприятни условия на Радев.

Атанасова изрази терзание, че сутринта пред редакцията на вестник " Труд " са се струпали служители на реда и се организира, по думите й, акция против свободното слово и против медия, която е сериозна към сегашните управници. Тя прикани президента да " озапти " служебния кабинет и министъра на вътрешните работи.

В отговор Радев съобщи, че му е принцип да не се бърка в дейностите на изпълнителната власт и доколкото знае вестник " Труд " отдавна не си е плащал наема.

Десислава Атанасова бе безапелационна: Ние заявяваме нашата позиция на съпротива на формиращото се ляво демократично ръководство. Заради тези над 600 хиляди българскиграждани подсигуряваме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима съпротива. Това съобщи по време на съвещания при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Всяка неточност ще бъде осветление, посочена - освен тъй като позицията на съпротива го изисква, а тъй като с цел да има положително ръководство, би трябвало да има мощна съпротива, сподели още тя.

Изразявам противоречие във връзка с позитивната ви оценка на работата на служебното държавно управление. Не оценяваме оптимистично това, което следва за България. Предстоят рецесии и трябват мостове. Обществото ни е прекомерно разграничено. И служебното държавно управление, и президентската институция поставиха изпитание да се случи това разделяне, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР