На конференцията NRF чухме как Jacee Scoular, главен стратег по

...
На конференцията NRF чухме как Jacee Scoular, главен стратег по
Коментари Харесай

Инфлуенсърски маркетинг: Как различните поколения създават печелившо съдържание

На конференцията NRF чухме по какъв начин Jacee Scoular, основен пълководец по марката в Abercrombie and Fitch и Hollister, работи с инфлуенсъри. С нея на сцената беше и Jacob Hawkinsот цифровия отдел на Forever 21. Те приказваха за пазара на Generation Z и значимостта на работата със основатели на наличие.



През 2022 година Generation Z беше над 68 милиона души в Съединени американски щати. Това е 20% от популацията. Прекарват среднонад 4 часа онлайн всеки ден. Това е двойно повече от количеството на възрастното потомство.

Те са избрани като най-образованото потомство досега и също по този начин най-разнообразното. Всеки четвърти човек от Generation Z е склонeн да има персонален другар от противоположния пол от всяко друго потомство.

Те разделят авторитетните хора на четири групи: Мега - с повече от един милион почитатели, Макро - с повече от 100 хиляди, Микро - сред 10 и 100 хиляди и последно Нано - с по-малко от 10 хиляди почитатели.

Тези авторитетни хора са позволени да вземат участие в развиването на продуктите, фотосесии за акции, където те също са моделите, пускат ги да провеждат лансирането на артикули и ги вършат част от техния маркетингов екип. Както виждате в образеца на Jacob за акцията на Barbie от Forever 21, авторитетните хора са показани и изиграват роля в рекламите.

Двете последни групи, Микро и Нано, им разрешават да работят за своята марка, като създават лични акции. Често вършат фешън заснемания в града и на почивки по своята самодейност. Имат мощна връзка със своите почитатели и персонализират наличието и историите си, с цел да дават отговор на аудиторията си. Марките ги поддържат с артикули, услуги и пари.

Участието е методът да се построи наличие, основано от потребителите, а като работят дружно с инфлуенсърите, се основава още повече наличие. За първите две групи са определени високо оценени инфлуенсъри, които дават отговор на марката - а последните две групи могат да бъдат огромен брой по-малки основатели на наличие. Използват огромен брой инфлуенсъри, момчета и девойки с както дребни, по този начин и огромни почитатели и в TikTok, и в Instagram. Те непрестанно наблюдават деликатно пазара, с цел да видят кой притегля внимание.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР