На конференция в Париж дарители събраха повече от 2 милиарда

...
На конференция в Париж дарители събраха повече от 2 милиарда
Коментари Харесай

Дарители събраха 2 млрд. евро помощи за Судан

На конференция в Париж донори събраха повече от 2 милиарда евро помощи за Судан, африканската страна разкъсвана към този момент една година от революция. Това съобщи организация Ройтерс.

Усилията да се помогне на милиони хора, доведени до ръба на глада от войната, бяха възпрепятствани от продължаващите борби сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка (RSF), рестриктивните мерки, наложени от воюващите страни, както и други световни рецесии.

Конфликтът в Судан заплашва да се разшири. Водят се борби към Ал-Фашир, обсаден център за филантропична помощ и последният град в района на Западен Дарфур, който не е високомерен от RSF. Стотици хиляди разселени хора са потърсили леговище в региона.

Европейски Съюз ще отпусне €350 млн. на Судан. Франция ще подари 110 млн. а Германия - 244 млн. евро. Средствата, които Съединени американски щати се даде са 147 млн. $. Англия пък ще задели 110 милиона.

Войната, която избухна сред суданската войска и RSF, до момента в който те се бореха за власт, осакати инфраструктурата, разсели повече от 8,5 милиона души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР