На ключови места има бусове на жандармерията. Към площада продължават

...
На ключови места има бусове на жандармерията. Към площада продължават
Коментари Харесай

Директно От Габрово: Нов Масов Протест!

На основни места има бусове на жандармерията. Към площада не престават да прииждат хора. На алегорични КПП-та те се ревизират, защото, както стана ясно, през вчерашния ден са арестувани боксове и железни палки от 7 младежи, които са имали желание да вземат участие в митинга.

Министерство на вътрешните работи е взело нужните ограничения, с цел да не се стига до жестоко нарушение на публичния ред в Габрово, заяви на ексклузивен брифинг по-рано през днешния ден шефът на дирекция " Жандармерия " ст. комисар Красимир Добрев.

Вероятно е в митинга да се включат и хора от други градове. В обществените мрежи се появи информация, че ще дойдат и рокери.

Няма сигнали за готвени провокации, означи Красимир Добрев. По обявена от него информация в митинга нощес са се присъединили 700-800 души. Не са регистрирани произшествия и груби хулигански прояви. Жалби за несъразмерна приложимост на физическа мощ не са постъпвали, сподели ст. комисар Добрев във връзка със конфликтите сред жандармерия и стачкуващи в четвъртък вечерта.

" Ние не сме тук, с цел да нагнетим в допълнение напрежението, а да осигурим естествен публичен ред и успокоение на жителите ", акцентира той.

За опазване на спокойствието и реда в Габрово още един път прикани кметът на Габрово Таня Христова. " Подобни тематики да не се употребяват за политически цели. Това е извънредно рисково ", моли тя.

Как стартира всичко

Протестите в Габрово бяха предизвикани от побоя, нанесен от трима роми на продавач в магазин в неделя вечер.

Недоволство измежду протестиращите провокираха дейностите на жандармерията в четвъртък вечерта, когато пострадаха публицисти и една жена.

Ренета Енчева описа, че в групата им имало 10-годишно дете. По време на конфликтите го прегърнала, с цел да го отбрани и понесла удари от полицейски палки.

" Когато попитах за какво ме удрят, споделиха какво правиш там с детето. Носихме огромно знаме, взеха го и го хвърлиха на земята. Мисля, че полицията се пробва да наплаши хората, с цел да се откажат от митингите ", сподели тя.

Напрежението в Габрово докара през вчерашния ден до оставката на шефа на регионалната полиция старши комисар Борислав Бончев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР