На клубовете от английската Висша лига ще им бъде забранено

...
На клубовете от английската Висша лига ще им бъде забранено
Коментари Харесай

Висшата лига забранява на английските отбори да влязат в Суперлигата

На клубовете от британската Висша лига ще им бъде неразрешено да вземат участие в новата Суперлига, оповестява авторитетното британско издание The Telegraph.

Тази заран Европейският съд постанови, че ФИФА и УЕФА се пробват нерегламентирано да забранят сформирането на въпросния шампионат, зад който първоначално стояха някои от най-големите клубове в Европа.

Въпреки решението на съда обаче, английското държавно управление ще направи всичко допустимо, с цел да спре британските клубове да се причислят към конкуренцията.

„ Няма никакъв късмет клубове от Висшата лига да се причислят към Суперлигата, в случай че не желаят да бъдат изхвърлени от системата на британския футбол. Ние сме групово ангажирани към Висшата лига и ще я поддържаме. Не можем да се ангажираме със основаването на нови спортни формати отвън разпоредбите на Висшата лига ”, показа неизвестен източник пред The Telegraph.

Малко по-рано от Манчестър Юнайтед излязоха с малко известие, че в тази ситуация поддържат решенията на УЕФА, т.е. са срещу основаването на новия шампионат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР