На Капитан Андреево бяха заловени 402,720 кг хероин, както Труд

...
На Капитан Андреево бяха заловени 402,720 кг хероин, както Труд
Коментари Харесай

Заловеният над 400 кг хероин възлиза на 16 млн. лв.

На " Капитан Андреево " бяха хванати 402,720 кг хероин, както " Труд news " заяви през вчерашния ден.

Заловеният опиат възлиза на стойност 16 727 млн. лева цена на едро, стана ясно от брифинг пред медиите, даден от Агенция „ Митници “, Национална агенция за приходите и министърът на вътрешните работи.

Чрез метода " Анализ на риска " камионът е бил отклонен и в транспортираните матраци са били открити транспарантни пакети с кафяво вещество. На полевия нарко тест реагира на - хероин.

Шофьорът е на 63 години и е турски жител. Той е в ареста за 72 часа, следва да се вземе непрекъсната мярка " задържане под стража ".



За последните 5 години това е рекордно количество наркотично вещество, означиха на брифинга от Агенция „ Митници “.

" За това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби. Тук е работено само че метода " Анализ на риска ", което значи, че следва да имаш доста опит и чувство да прецениш и анализираш на място държанието на водача, маршрута на камиона и така нататък ", сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

" Хероинът е един от най-опасните опиати, използването му въздейства физически и душевен ", добави той.

" При реализирането на рентгеновия надзор от страна на " Агенция Митници " са осъществени разнообразни плътности при стоките, след което последва щателна инспекция ", сподели Пламен Павлов, заместник-директор на Агенция „ Митници “.

По случая продължава да се работи.



 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР