На извънредно заседание парламентът избера Ивайло Иванов за управител на

...
На извънредно заседание парламентът избера Ивайло Иванов за управител на
Коментари Харесай

НОИ си има вече нов управител

На изключително съвещание Народното събрание избера Ивайло Иванов за шеф на Националния застрахователен институт (НОИ), съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Депутатите гласоподаваха със 183 гласа „ за “, 0 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “.

Кандидатурата на Ивайло Иванов бе единствената постъпила такава, като съгласно отчета на Комисията по труда, обществената и демографската политика той дава отговор на съответните условия за заемане на длъжността, за която е препоръчан. Ивайло Иванов е повдигнат от парламентарните групи на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Той ще бъде шеф на Национален осигурителен институт за период от четири години. Решението влиза в действие от приемането му. По време на дебатите депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков съобщи, че в действителност Ивайло Иванов е единствената кандидатура, само че при издигането и разискването й са спазени процедурните правила за предложение и избиране. „ Г-н Иванов познавам от 2007 година като построен експерт в обществената сфера и той дава отговор на условията. Изглежда в моите очи като експерт и специалист в обществената сфера. Представи концепцията си пред Комисията. В момента на Национален осигурителен институт му липсва осведоменост минимум поради последните промени.

В ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ обсъдихме също кандидатурата “, разяснява Гьоков. По думите му са наясно, че от шефа на Национален осигурителен институт зависят задачите за ръководство, само че никога не зависи следваната политика в осигурителната система, която все още само се показва в увеличение на пенсионната възраст и стаж. „ В никакъв случай не сме съгласни и ще продължим да предлагаме опция. Кандидатурата му не е издигната от подобаващите политически сили. Сега на това гласоподаване ще подкрепим кандидатурата му, което е доста сериозен заем на доверие “, сподели още Георги Гьоков. Председателят на Комисията по труда, обществената и демографската политика и народен представител от ПГ на Движение за права и свободи Хасан Адемов съобщи, че Народно събрание е изправено пред значим избор.

„ Ние от Движение за права и свободи сме уверени, че изборът на шеф на Национален осигурителен институт би трябвало да предложи кандидатура, подкрепена консенсусно. Нямаме съображение да не търсим благоприятни условия за търсене на консенсус. Такава обществена институция наложително би трябвало да се търси подобен. Затова даваме в задатък нашето доверие към Ивайло Иванов. Молбата ми е за идната година да подкрепим оферти, които да минат най-малко 1% от разноските “, добави Адемов. По думите му шефът на Национален осигурителен институт е фигурата, която се занимава с административното ръководство и оперативното управление на Национален осигурителен институт и политиките, които извършва са свързани с обезпечаване на бистрота, електронни услуги гарантиране на осигурителните заплащания и права на българските жители. „ Трябва да си дадем сметка за предлаганите закони от нас и най-много финансовият инструмент – бюджетът на ДОО “, сподели още Хасан Адемов.

Кой е Ивайло Иванов?

Ивайло Иванов е приключил висше икономическо обучение във ВФСИ " Димитър Ценов " - Свищов, компетентност " Финанси и заем " през 1993 година и висше юридическо обучение в ЮЗУ " Неофит Рилски " - Благоевград през 2008 година

Професионалният си път стартира през 1993 година, като счетоводител в Общински съвет -град Тетевен. През интервала 1995-1998 година е шеф " Имуществено обезпечаване " и член на Съвета на шефовете на ЗПК " Български парцели " АД. От 1998 година до 2002 година работи в Застрахователна компания " Орел ", като заема разнообразни управителни длъжности и е бил член на УС на Гаранционен фонд - наложително обезпечаване " и на Съвета на шефовете на ЗК " Орел " АД и ЗК „ Орел - живот " АД. От 2003 година работи в Агенцията за обществено подкрепяне, като в интервала 2003-2009 година е заместител изпълнителен шеф, а от 01.09.2009 година до 02.06.2016 година е изпълнителен шеф на организацията. През времето, в което работи в Агенцията за обществено подкрепяне, Ивайло Иванов реализира сполучливи промени, довели до оптимизация на организационно управническата конструкция на Агенцията и повишение на успеваемостта на системата за обществено подкрепяне. От 03 юни 2016 година е заместник-министър на труда и обществената политика.

Ивайло Иванов е бил член на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт през 2012 година, а от 2009 година досега е член на Управителния съвет на Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионната система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР