На извънредно парламентарно заседание депутатите обсъждат вот на недоверие към

...
На извънредно парламентарно заседание депутатите обсъждат вот на недоверие към
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите обсъждат вота на недоверие към кабинета Петков

На изключително парламентарно съвещание депутатите разискват избор на съмнение към кабинета „ Петков “. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 265

Той бе импортиран от ГЕРБ-СДС и подсилен от Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. Причината - заради неуспех във финансовата и икономическата политика на страната.

Гласуването му би трябвало да бъде не по-рано 24 ч., считано от края на разискванията в зала.

През целия ден ще се организират демонстрации в поддръжка на и срещу държавното управление.

Вицепремиерът Асен Василев разяснява, че дали вотът на съмнение ще мине, зависи от съвестта на шестима индивида. Към момента гласовете в Народното събрание за вота на съмнение са 125, което е задоволително държавното управление да падне. 115 са гласовете в поддръжка на кабинета " Петков " дружно с отделилите се депутати от Има Такъв Народ, 6 гласа не доближават към този момент, с цел да се обърне вотът. При триумф на вота ще се направи нов опит за образуване на кабинет в границите на този парламент с мандат на " Продължаваме промяната ". Ако не се сформира държавно управление, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при крах и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на определена от него политическа мощ в Народното събрание.

Заседанието стартира с кворум от 195 народни представители. В залата е съвсем целият кабинет. Отсъстват двама от министрите на " ИТН " в оставка - Теодора Генчовска и Гроздан Караджов.

Изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов прикани всички в залата да дадат добър образец, като покажат, че демокрацията и духът на парламентаризма в България са живи. „ Нека през днешния ден причините да победят политиканстването “, добави той.

Той предизвести народните представители да се разграничат от език на омразата, непочтено държание, физически конфликти, тъй като правилникът на Народното събрание ще се ползва в цялата му суровост. 

„ Всеки от нас тук е изпратен, с цел да служи на обществото. Напоследък, когато приказваме свободно и се придържаме към обстоятелствата, сме мафиоти. От през вчерашния ден и президентът е част от мафията. Изведнъж и той е ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защо ли? Защото е свободен, самостоятелен и споделя истината. Понеже грозната истина не се харесва на Кирил Петков и Асен Василев, по тази причина и президентът е част от мафията “, сподели в декларация депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.



" Макар че това държавно управление заслужава да получи избор на съмнение за цялостната му политика, взехме решение да подчертаваме върху най-големия му неуспех – несъответстващо провежданата финансово-икономическа политика ", съобщи от парламентарната естрада Кирил Ананиев от ГЕРБ. 

По думите му провежданата от държавното управление фискална политика е с избирателен темперамент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР