На изнесено заседание във Велико Търново Националният съвет на Младежкото

...
На изнесено заседание във Велико Търново Националният съвет на Младежкото
Коментари Харесай

Националният съвет на МО в БСП гласува в Търново „Визия на младите в България“

На изнесено съвещание във Велико Търново Националният съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия одобри „ Визия на младите в България “. Документът е формиран на база на оферти от цялата страна, които са събрани в границите на половин година от започване на мандата на новото управление в Младежкото обединяване. Членовете на Националния съвет са събирали мненията в десетки градове от страната, с цел да сформират главните точки от програмата си.
 bsp  bsp1
Заседанието във Велико Търново беше намерено от регионалният ръководител на Младежкото обединяване Габриела Шилкова, която приветства гостите от цялата страна. Отчет за миналата година направи и националният водач на младите социалисти Николай Бериевски, който предвижда сполучлива година за левицата.

„ 2018 година бе извънредно динамична и сполучлива за Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Свършихме доста работа, изминахме хиляди километри, само че през 2019 година предстоят още по- огромни провокации пред нас. Дълбоко имам вяра, че ние, младите, ще бъдем движещата мощ освен на идните избори, само че и на политическите процеси в страната. Ако МО в Българска социалистическа партия резервира тази си сила, в края на годината ще можем да се поздравим с най-малко два сполучливи избора “, показа Бериевски.

Сред формалните посетители на изнесеното съвещание бяха народните представители Весела Лечева, Явор Божанков, Валентин Ламбев, Кристиян Вигенин, евродепутатът Момчил Неков, регионалният ръководител на Българска социалистическа партия Петко Тюфекчиев, общинският ръководител на младежкото обединяване във Велико Търново Михаил Михалев, този на Лясковец Андрей Картунов и общинският ръководител на социалистите в Павликени Христо Кавалски.

„ За да имат младежите в България по-добре вероятност това може да стане единствено с смяна на ръководството в България. Това ръководство докара България до най-ниските приходи в Европа и най-голямото обществено разслоение. 80 % от българите са на прага на бедността, а 20 % са заможните. В страната има голямо обществено напрежение и големи районни диспропорции. Това би трябвало да бъде спряно и да бъде изменен този курс на водене на политика. Политика на парче, под напън. Миналата година мина под знака на митингите и свадите. Правителство, което отхвърля промени.

Управляващите са недоволни от въпросите, които опозицията слага всеки ден. Управляващите не харесват и президентската институция. Те желаят президент, който приказва в унисон с тях “, показа пред младежите националният представител Весела Лечева. По думите й младежите през днешния ден са разграничени, тъй като 80 % са небогати, а останалите разполагат с доста пари. В същото време се дава опция за развиване на малко на брой, само че единствено в случай че са членове на ГЕРБ. Според Лечева ръководещите не гледат качествата, а партийната принадлежност.

„ Другото, което би трябвало да бъде променено е обезличаването на институциите. За голямо страдание доста младежи напуснаха България, някои вечно. Ето за какво вие имате голямата отговорност да измененията този курс в България “, добави Весела Лечева.

В тази връзка един от най- значимите документи, които Младежкото обединяване одобри през днешния ден е „ Визия на младите за България “.

„ За шест месеца обиколихме съвсем цялата страна за да попитаме младежите какви са техните проблеми и дружно да потърсим решенията им. Резултатът от всички наши срещи може да се заключи в: „ Младите хора желаят да останат в България “, означи Николай Бериевски. Той изясни, че младите желаят да основат и отгледат фамилиите си в Бъгария, желаят да бъдат здрави, желаят качествено обучение и достъп до просвета. Бериевски разяснява и по какъв начин може да се случи това.

Един от методите младежите да имат спокойствието да основават фамилиите си в България, е даване на еднократна помощ от 6400 лева за всяко второ и трето дете на родители, обезпечени за най-малко 12 месеца обратно. В здравето главен акцент би трябвало да бъде възстановяване на осведомеността на младежите и двойки в репродуктивна възраст по отношение на вероятните аргументи за пораждане на репродуктивни проблеми.

Подобряване на качеството на образованието може да се случи с стратегия, която да ориентира по- добре кандидат-студентите при взимане на решение коя компетентност е най- подобаваща за тях. Стъпка към превъзмогването на казуса с достъпа до просвета може да се реши с въвеждането на така наречен „ Културен чек. Това са част от предложенията, към които младите социалисти се сплотиха през днешния ден в остарялата столица.

„ Именно върху тези четири акцента се базира „ Визия на младите за България “. Тя не е опция на „ Визия за България “, в противен случай. Документът е въодушевен от две неща- диалогa под надпис „ Мисия оставам “, който започнахме с млади балкански водачи в средата на лятото, в който обсъдихме между тях какви са проблемите на младите в страните ни и какви ограничения за решаването им са подхванали съответните страни и другото нещо е „ Визия за България “ на Българска социалистическа партия “, сподели Николай Бериевски.

„ Младежко обединяване в Българска социалистическа партия е първата младежка политическа групировка, която изготвя сходен документ- „ Визия на младите за България “. Българска социалистическа партия е правила не малко неща за младежите в България. ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе законопроект за така наречен „ Културн чек “, който цели да обезпечи 200 лева на всеки младеж, навършил 18 години за просвета включително за книги, спектакъл и кино “. Това, което Българска социалистическа партия прави е новаторско. Крайно време е младежите да заявят своя проект за развиване “, сподели националният представител и зам.- ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Теодора Халачева.
По време на съвещанието евродепутатът Момчил Неков, който също е член на Народно събрание на МО показа доклад за активността си в Европейския парламент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР