На изненадваща проверка пристигнаха днес служители от КЗП-Варна в магазин

...
На изненадваща проверка пристигнаха днес служители от КЗП-Варна в магазин
Коментари Харесай

Изненадваща проверка в голяма верига във Варна, има нарушения и обявени промоции, но стока - липсва!

На изненадваща инспекция дойдоха през днешния ден чиновници от КЗП-Варна в магазин на огромна комерсиална верига " Билла " на ул. " 8 март " във Варна, съобщи кореспондент Varna24.bg . Oт 15 февруари тече акция за инспекция на нелоялна комерсиална процедура по магазините в 6 области, измежду които Варна, Добрич, Шумен и Търговище. 

До момента са осъществени 151 инспекции най-вече на огромни търговски вериги. Констатирани са 126 нарушавания, като 50 от тях са за нелоялна комерсиална процедура.

По-големите нарушавания са, че в брошурата е оповестена промоция, само че магазинът не разполага с нужната наличност на стоката. Друго нарушаване е, че плодовете и зеленчуците са оповестени като родно произвеждане, само че са импорт. Практика по огромните магазини е, че на касата клиентът е сюрпризиран с друга цена от тази, която е оповестена в комерсиалния обект. 

До момента, от началото на акцията са издадени 53 акта по тези нарушавания. Глобата за това е до 50 хиляди лв.. Кампанията ще продължи до края на март, като се работи най-вече по тъжби на консуматори. До момента са получени 163 недоволства, оповестиха от КЗП-Варна.

Сред останалите нелоялни практики е това, че на топлите витрини са оповестени артикули с грамаж 100 или 50 грама, а по закон оповестената цена би трябвало да е за кг. Най-много нарушавания са установени във Варненска област.

От инспекцията съответно в този обект има установени 2 нарушавания досега. В брошурата за 7 и 8 март са оповестени промоции на цветя и на агнешко месо, само че те към този момент са свършили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР