На изборите на 2 октомври най-много гласове са се купували

...
На изборите на 2 октомври най-много гласове са се купували
Коментари Харесай

В Монтанско са първенци по купуване на гласове

На изборите на 2 октомври най-вече гласове са се купували в Монтана, Шумен и Варна съгласно статистиката на Министерство на вътрешните работи. В Монтана заведените досъдебни производства за покупко-продажба на гласове са 10, а цената на един глас съгласно анализатори била към 100 лв..
Прокуратурата към момента разледва дали е имало платен избор на предварителните парламентарни избори в района на Монтана. Заговори се и за подправени петдесетолевки, с които са купувани гласове.
В монтанското село Горно Церовене хората разясняват и купения избор. В селото са дали своят вот 176 души от 325 имащи право. Кандидат-депутати обаче не са ги посещавали.
По време на последната предизборна акция водачите на листи на " Българска социалистическа партия за България " в Ловеч - Вяра Емилова, в Монтана - Ирена Анастасова, във Враца - Атанас Зафиров, във Видин - Филип Попов, и в Плевен - проф. Румен Гечев, изпратиха отворено писмо до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка сигнали за пазаруване на гласове.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР