На Християн Пендиков днес му предстои операция на челюстта, тъй

...
На Християн Пендиков днес му предстои операция на челюстта, тъй
Коментари Харесай

Оперират Християн Пендиков във ВМА

На Християн Пендиков през днешния ден му следва интервенция на челюстта, защото е счупена на три места след това на побоя. Операцията ще извършат двама френски и двама български лицево-челюстни хирурзи във Военномедицинска академия(ВМА). Това изясни за Българска телеграфна агенция ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов за положението на пребития предходната седмица секретар на организацията „ Клуб Цар Борис Трети “ в Охрид Християн Пендиков. 
 
В петък Пендиков беше транспортиран от Република Северна Македония в България и настанен във ВМА.
 
Стоянов изясни, че счупванията на Пендиков са много тежки. По думите му той ще се възвърне за няколко седмици и добави, че след интервенцията ще има болничен престой. 
 
Относно това по какъв начин се е стигнало до побоя на Пендиков, Стоянов съобщи, че това е етническо нахлуване. 
 
„ Той ми звънна, минути откакто беше пребит и се опитваше да стигне самичък до полицията, защото полицията отказала да пристигна на място, разбирайки, че става дума за него и за българин “, описа Стоянов. 
 
Той добави, че Пендиков е бил атакуван от трима души в заведение, пред доста хора. 
 
Според Стоянов институциите в Република Северна Македония „ прекомерно постоянно не работят за българите “. 
 
Той напомни за случая със стрелбата с огнестрелно оръжие на 24 ноември 2022 г. срещу организацията „ Цар Борис Трети “в Охрид и означи, че към момента няма открит причинител. Стоянов добави: 
 
Ако Северна Македония желае да бъде страна член на Европейския съюз и да продължи своята евроинтеграция, би трябвало да направи по този начин, че институциите да работят и за българите, а етническото гонене на българи да бъде прекъснато. 
 
Стоянов означи, че Пендиков още получава закани онлайн. Конкретни хора с име и фамилия, с лице, му пишат, че ще дойдат в България и ще го убият, съобщи той. 
 
Според Стоянов полицията в Република Северна Македония не подхваща ограничения против тези, които заплашват Пендиков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР