На Християн му предстои операция днес. Ще бъде оперирана челюстта

...
На Християн му предстои операция днес. Ще бъде оперирана челюстта
Коментари Харесай

Екип от френски и българи лекари ще оперира Християн Пендиков днес

„ На Християн му следва интервенция през днешния ден. Ще бъде оперирана челюстта му, която е счупена на три места. Ще го оперира екип от френски и български лекари, българската страна се е погрижила “. Това сподели ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов за положението на Християн Пендиков, който бе пребит в Охрид предходната седмица.

„ При самия побой очевидци са извикали полиция. От полицията са отвърнали, че няма да дойдат, щом става дума за него. Отказана е и кола за спешна помощ. Опитал се е да стигне пребит до полицията, след това отива в болничното заведение. В болничното заведение са му споделили, че няма какво да създадат за него и да се прибере у дома, с цел да чака ред за интервенция “, сподели още той в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Бил е в заведение с другарка. Дошли са трима души, единият е обществена фигура в Охрид. Той почнал да го постанова пред хората. Медиите в Северна Македония оклеветиха Християн и пробваха да изкарат това етническо гонение като кръчмарски побой. Смятам, че той ще желае да съди тези медии, които го изкараха нарушител. Християн няма никакви регистрации в полицията, той е деятел на Червения кръст от дете “, разяснява още Стоянов за побоя над Християн, който е секретар на българския културен клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид.

„ Християн получава закани и до този миг. Онлайн закани, че ще дойдат в България и ще го убият “, съобщи ръководителят на фондация „ Македония “.

„ Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на доста държавни институции в РСМ към българите. Българите, които живеят там се опасяват за живота си “, съобщи Стоянов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР