На хората в активна възраст им предстои трудна седмица. Този

...
На хората в активна възраст им предстои трудна седмица. Този
Коментари Харесай

Боледуваме три дни смяната на времето

На хората в дейна възраст им следва сложна седмица. Този един час ще им се отрази във връзка с тяхната успеваемост. След като отидат на работа да вземем за пример в 08.00 часа, просто до 09.00 часа няма да вършат нищо. Общо взето, човек ще би трябвало да прави всичко един час по-рано - да си пие кафето, да отива на работа и така нататък За да си настроят динамичния стандарт на новата вълна и да преодолеят казуса, ще им трябват към 3-4 дни.

Така разяснява пред Марица психиатърът доктор Герев.

Неизбежно денем недоспиването ще се отрази - тежко и тегаво протичане на деня, редуващи се напрежение и изнемощялост, главоболие, нервност, доста неточности в оправянето с ежедневните отговорности. Но в границите на 3-4 дни сънят се възвръща, душeвността се напасва към новия циркаден темп, сънливостта и раздразнителността изчезват.

Периодът след промяната на часовото време е проблематичен за  хората с хронични болести.

Там изтеглянето на приема на медикаменти е от значително значение, изключително за хората със сърдечносъдови, ендокринни и психологични проблеми, там, където лекарството би трябвало да се взема три пъти на ден. Там изместването въздейства зле и може да бъде съдбовно за утежняване на положението.

Съветвам тези хора няколко дни по-рано да стартират да бутат с 10 минути напред приема на лекарства. Така в самия ден на промяна на часовото време към този момент ще са синхронизирани и няма да я усетят внезапно, а напълно гладко и поредно.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР