На гръцкия полуостров Халкидики е обявено извънредно положение след силната

...
На гръцкия полуостров Халкидики е обявено извънредно положение след силната
Коментари Харесай

Невиждани опустошения след бурята в Халкидики

На гръцкия полуостров Халкидики е оповестено изключително състояние след мощната стихия нощес, която продължи единствено 20 минути, само че в която починаха шестима души, един се води за липсващ, ранени са към 100 и са породени огромни материални вреди, оповестяват гръцките медии.

Според досегашните информации са починали двама туристи от Чехия, жена и осемгодишно момче от Румъния, мъж и момче от Русия. Един риболовец е липсващ. На мястото са изпратени над 100 спасители.

Хараламбос Стериадис, шеф на гражданската отбрана в северна Гърция, сподели, че става дума за "безпрецедентен феномен ", оповестява Би Би Си.

Вестник "Та неа " написа, че след разрушителната стихия се виждат пейзажи на "библейско опустошаване ".

Без електричество са ръкавите Касандра и Ситония, придвижването по пътищата е затруднено заради падналите дървета. През нощта пожарникарите са получили над 600 повиквания за помощ - за избавяне, за изпомпване на вода и за премахване на паднали дървета.

"За първи път в 25-годишната си кариера виждам такова нещо ", сподели Атанасиос Калцас, шеф на Здравния център Неа Муданя, където са настанени ранените. "Стана ненадейно, внезапно. " Вятърът духаше със 110 км в час, сподели той.

Плажът в Неа Плая наподобява като бомбардиран, а близките заведения са претърпели обилни вреди, написа Грийк рипортър.

По досегашни данни са ранени 108 души, те са основно с фрактури, четирима от тях са в тежко положение, само че всички са отвън заплаха за живота.

Сръбският консул в Солун заяви, че има информация за една сръбска гражданка, потърпевша в бурята, само че към този момент няма данни за жертви измежду сръбските туристи, съобщи Танюг. Тя не можа да удостовери информация на сръбската ТВ Първа за шестима леко ранени сръбски туристи, които съгласно медията са признати в болница в Неа Муданя.

Консулът сподели, че стихия с по-малки размери е връхлетяла и Солун, където са прекратени интернет връзките, само че в този момент в града е слънчево. Според нея прогнозите за довечера са за нова вълна от неприятно време, само че с по-ниска активност, в тази част на Гърция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР