На граничния пункт Дуранкулак“ пристигнаха първите автобуси и автомобили с

...
На граничния пункт Дуранкулак“ пристигнаха първите автобуси и автомобили с
Коментари Харесай

Бранимир Миланов: Трябва да се намери постоянно решение за бежанците от Украйна



На граничния пункт „ Дуранкулак “ дойдоха първите рейсове и коли с бежанци и дипломати от Украйна.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска заяви, че българите, които в идващите дни желаят да се изтеглят от Украйна, ще могат да разчитат на подпомагане за това на Ситуационния център към министерството, защото, поради ситуацията сега, българските дипломати в Украйна са изтеглени от страната.



Темата разяснява в “Нашият ден “ Бранимир Миланов , зам.-председател на Българската хотелиерски и ресторантьорска асоциация (БХРА):

“Веднага декларирахме, без значение от тежкото положение, в което се намират бих могъл да кажа, че някъде към 200 души са настанени в региона на Бургас – Несебър, Слънчев бряг, Св. Влас.

Над 300 души са настанени в региона на Варна, Златни пясъци, Св. Константин и Елена. Даден е заслон на тези хора, нашите сътрудници се грижат за тях. Твърдо сме декларирали, че можем да докараме още хора и да осигурим превоз от граници.

Настаняването е направено със средства от самите хотелиери. Изпратихме в Министерство на туризма информация за леглата, които можем да осигурим . Сега се грижим за тези хора със лични средства .

Държавата би трябвало да помогне на сътрудниците най-малко със сметките за ток. Имаме информация, че полските миграционни управляващи още на границата уреждат статута на тези, които бягат, с цел да могат да си намерят работа и да заживеят обикновено.

Ние сме подготвени да докараме хора от границата, само че по-късно каква би трябвало да бъде ясна самата организация. Има хора, които боледуват от разнообразни заболявания, има наранени от пандемията.

Днес ще имаме среща с Туристическата комисия в Народно събрание, на която ще сложим тези въпроси. Трябва да се откри непрекъснато решение за бежанците от Украйна . “

Чуйте диалога в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР