На гол тумбак - чифте F-16! Това е грозно! Така

...
На гол тумбак - чифте F-16! Това е грозно! Така
Коментари Харесай

Румен Петков: На гол тумбак - чифте F-16! Това е грозно!

На гол търбух - чифте F-16! Това е грозно! Така водачът на АБВ Румен Петков разяснява в „ Тази заран “ по бТВ процедурата за избор на самолети за армията.

Не желаеме просто прекъсване на процедурата, а мораториум, акцентира той.

„ Парите би трябвало да бъдат вложени за обучение, битка с демографската рецесия. Имаме самолети и хеликоптери, които още 10 години могат да обслужват въздушната ни сигурност с доста по-малко средства за ремонт и военният министър доста добре знае това “, изясни някогашният вътрешен министър, цитиран от флагман.бг.

Той се разгласи и за премахване на кметовете, в чиито селища се строи нелегално.

Прокуратурата какво прави с тях, попита водачът на АБВ.

Според него и общинският кмет и старейшината на селото, в което двама роми пребиха командос, е трябвало да бъдат отстранени доста от дълго време.

„ До преди 6-7 години противозаконните къщи в Войводиново са били пет. Последните години са станали 35-36 “, посочи Петков.

„ Настояваме да се направи карта на България с всички противозаконни постройки. Това би трябвало да стане под управлението на регионалните шефове “, добави той.

„ Нужно е да се вземат неотложно ограничения за гарантиране на обществените права и за спокойствието в регионите. Не може всякога, когато двама роми посегнат на постоянен човек, да сме смаяни от обстоятелството, че има противозаконни постройки “, акцентира някогашният министър.

След като водещият Антон Хекимян напомни, че и той е бил част от ръководството и попита дали се усеща отговорен за ромските нападения и напрежението в гетата, Петков сподели „ несъмнено, че имам виновност “.

„ През 2006 година, започнахме да приготвяме такава карта, само че през 2009-та това бе прекратено и част от хората в противозаконните постройки са избирателен инструмент. Като се наблюдава гласуването, ще е доста любопитно “, сподели още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР