На годишната среща на Националното сдружение на общините в България

...
На годишната среща на Националното сдружение на общините в България
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите кметове

На годишната среща на Националното съдружие на общините в България бяха връчени обичайните оценки за принос в локалното самоуправление, съобщи Българска национална телевизия.

Сред наградените тази година са кметовете на Хасково, Русе и Брезово, които се пробват да покачат стандарта на живот в тези региони.

Според тях за това е нужна финансова децентрализация.

" Всъщност да се отделим, финансова децентрализация несъмнено, с цел да можем да бъдем оперативно по-самостоятелни, да можем да изпълняваме всички тези потребности, стремежи на жителите ", съобщи Станислав Дечев, кмет на Община Хасково.

" 30 години Северна България и нейната дунавска столица Русе бяха недофинансирани от страната. Правя всичко допустимо да обърна погледа на страната в нейното районно обмисляне ", добави Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

" Това, което се опитваме да създадем, е да създадем законодателни промени, това е във връзка със Закона за водите и Закона за горите, което има връзка с водата естествено, с неналичието на вода и изсичането на горите ", сподели още Христо Енков, кмет на Община Брезово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР