На формациите в парламента не им стиска да има правителство

...
На формациите в парламента не им стиска да има правителство
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Замисля се правителство тип „Беров“

На обединенията в Народното събрание не им стиска да има държавно управление на националната отговорност, счита почетният водач на Вътрешна македонска революционна организация
Сценарият след изборите е явен. В Народното събрание няма партии, които слагат общодържавния интерес и интереса на хората над своите персонални партийни ползи.

Това съобщи в ефира на  почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов.

Според него в Народното събрание се разиграва цирк. Не е било в никакъв случай на първото съвещание на Народно събрание да не бъде определен ръководител. Това приказва, че почват „ игрички “ – от една страна ГЕРБ желаеха да покажат мощ, а от друга Политическа партия се държат, както пред година, безусловно неконструктивно, уточни той.

Каракачанов разяснява и опциите за сформиране на държавно управление. Въпреки поръчките на ГЕРБ и Политическа партия, че ще предложат кабинет на малцинството, това няма по какъв начин да се случи. Един кабинет на ГЕРБ няма да бъде подсилен от нито една от останалите партии, колкото и на Движение за права и свободи да им се желае. Същото ще се случи и с втория мандат на Политическа партия. Те са втръснали на всички, в това число и на довчерашния си сътрудник Българска социалистическа партия, разяснява почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Той предвижда два сюжета по-късно – неуспех и на третия мандат без значение на кого ще го връчи президентът и насрочване на следващите предварителни избори. Другият вид е да се направи кабинет вид „ Беров “ с мандат на някоя от другите политически обединения. Да се постави отпред познато лице и от там под формата на специалисти парламентарните групи, които ще сформират болшинството, да набутат своите хора – без да са партийно оцветени и с партийни книжки. Точно държавно управление от вид „ Беров “ – от което стартира разграбването на България. С цялото почитание към проф. Беров, само че той беше единствено фасада, а зад тила му се развихриха „ младите тигърчета “, които започнаха оня интервал на плячкосване на страната, уточни Красимир Каракачанов и продължи:

Именно подобен сюжет се върти в главите на няколко политически партии – и на ГЕРБ, и на Българска социалистическа партия, най-много на Движение за права и свободи, тъй като тях ги устройва. Борисов няма да е персонално на власт, само че такова държавно управление той го преглежда като краткотрайно – до локалните избори, и си прави сметката до година, година и половина да се стабилизира и да се върне „ на бял кон “ във властта. На Движение за права и свободи им е преференциално, тъй като в подобен тип държавно управление ще могат да вкарат 3-4 свои хора и да продължат далаверата си по този начин, както те я схващат в последните 30 година

От друга страна на Българска социалистическа партия им хареса във властта, хареса им да приказват едно, а да вършат друго. Те бяха доста „ изгладнели “ последните 12 години. Докато бяха на власт последните шест месеца, в техните ресори уволняваха хора специалисти, а назначаваха партийни деятели, разяснява още той.

Ето три политически обединения (ГЕРБ, Движение за права и свободи и БСП), които имат интерес от подобен вид държавно управление, заключи Каракачанов.

Но дано не забравяме и най-малката политическа групировка в Народно събрание, зад която стоят избрани стопански ползи. Част от спонсорите, които сътвориха и крепяха Слави Трифонов, застанаха на последните избори зад Стефан Янев, съобщи той и продължи:

Този план на процедура беше погубен, заради неналичието на визия и дела у неговия водач. На процедура той беше нает от няколко стопански играчи, които го вкараха в Народното събрание. Те нямат интерес да харчат още веднъж едни пари за нови избори. Тези спонсори също имат интерес групата на Стефан Янев в Народното събрание да влезе в изпълнителната власт.

И ето една от версиите за болшинството, съобщи Каракачанов.

По думите му Борисов го играе огромен евроатлантик за пред американците, до момента в който в това време му е безусловно ясно, че няма по какъв начин да се случи подобен вид евроатлантическо държавно управление. Единственият вид да няма подобен вид експертно държавно управление е в случай че не се схванат кой какво да вземе във властта, предвижда той.

По думите му интерес да се влиза от избори в избори за България няма. Според него има и вид, който обаче обединенията в Народното събрание няма да създадат – вид на националната отговорност – всички обединения в Народното събрание да предложат имена – хора еднообразно допустими за цялото българско общество, на които да им бъде мандат да вземем за пример година и да бъдат определени за министри. Те да работят от общоподкрепена стратегия – стопанска система, заплати, опазване на здравето, ред и сигурност.

Но Красимир Каракачанов изрази страдание, че подобен вид на държавно управление на националната отговорност не уйдисва на политическите водачи и техните подмолни ръководители и надали ще случи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР