На фона на войната в Украйна често се питаме дали

...
На фона на войната в Украйна често се питаме дали
Коментари Харесай

Дете дари на войник бронежилетка, купена със спестявания

На фона на войната в Украйна постоянно се питаме дали в действителност живеем в обективен свят. И в случай че по новинарските излъчвания не откриваме нищо, което да ни обнадежди, то човешките истории са това, което най-силно се съпротивлява против злото, което не се интересува от национални граници.

В Кропивницкий, град в Украйна, 7-годишно момиченце даде всичките си спестявания от касичката, с цел да купи бронежилетка на украински боец, оповестяват ТСН и организация.

Малката Варя Хлевницкая от няколко години е икономисва за телефон, само че когато войната стартира, тя не се поколебава да се отсрочи фантазията си, с цел да избави най-малко един живот.

" Дарявам, с цел да свърши войната по-бързо. И да оказа помощ на бойците. " – споделя момичето.

Парите обаче в последна сметка не доближават, само че Варя не се отхвърля от своята цел и стартира да продава цветя и свои рисунки, с цел да събeре нужната сума.

Усилията й се отблагодаряват и тя събира задоволително средства. А най-голямото благополучие за не я е когато очи в очи предава бронежилетката на боец.

Доброто дело бързо получава отзив и доброволци, които преди войната са продавали електронна техника, й подаряват телефона, който постоянно си е мечтала да има.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР