На фона на сравнително ниската избирателна активност - куриозен случай

...
На фона на сравнително ниската избирателна активност - куриозен случай
Коментари Харесай

Изборни куриози: Мъж гласува два пъти, вторият път с личната карта на жена си

На фона на относително ниската изборна интензивност - чудноват случай в новозагорското село Коньово. Мъж гласоподава два пъти, като вторият път го направи с персоналната карта на жена си. От секционната комисия обявиха, че не познали кой стои зад маската.

В единствената изборна секция на Коньово назовават случилото се неволна неточност. Мъжът и жена му били с къси коси и в комисията не разбрали, че гласоподава мъж.

Така, единствено за половин час той отишъл до машината два пъти - един път от свое име и след това с персоналната карта на жена си.

" С къса коса, тя брачната половинка му е също с къса коса, просто неразбирателство, не е обърнато внимание на момента. Виждате, с маски, и вие с маската изглеждате по друг метод ", съобщи Герган Дангов, ръководител на СИК.

От полицията са разпитали цялата комисия, а нарушителят е арестуван за 24 часа.

Незаконният глас към този момент е регистриран, а за следствието остава огромния въпрос:

" Дали има някаква проведена активност тук, тъй като може да се окаже, че и друго хора са дали своят вот по този метод ", изясни Минко Стефанов, представител на РИК-Сливен.

Куриозен случай и в Бургас - в една от секциите в учебно заведение " Кирил и Методий " мистериозно изчезнаха петте смарт карти и пин кодът на единствената машина за гласоподаване.

" Запечатахме стаята, с картите - отпечатваме стаята, картите ги няма. Какво се е случило, то не е игла, с цел да не го намериш. Какво се е случило, никой не може да каже ", съобщи Николина Панайотова, член на СИК-Бургас.

Гласуването в секцията продължи с хартиени бюлетини.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР