На фона на протести срещу противоепидемичните мерки Германия отчете рекорд

...
На фона на протести срещу противоепидемичните мерки Германия отчете рекорд
Коментари Харесай

Германия отчете мрачен рекорд на заразени с Омикрон

На фона на митинги против противоепидемичните ограничения Германия регистрира връх в разпространяването на новия вариант на ковид „ Омикрон “. Заразените на седмична база с вируса доближиха през днешния ден 515.7 на на 100 000 души. За пръв път броят на инфектираните с вируса в Германия надвишава психологическия предел от 500 на 100 000, означават международните медии. 

Вирусът се популяризира извънредно бързо – за последното денонощие здравните управляващи в Германия регистрират 52 504 нови случаи – при 36 552 седмица по-рано. На фона на тези върхове хиляди германци излязоха на митинги в събота – някои против ограниченията на държавно управление, други – против анти-ваксърите.  Близо 100 души в Хамбург излязоха с лозунги против тайните теории в отговор на сякаш неразрешен от полицията митинг на анти-ваксъри, привлякал над 3000 души. Близо 6000 съперници на имунизирането излязоха на митинг във Фрайбург при конкуренцията на различен оживен митинг на подкрепящи ограниченията, привлякъл близо 2500 души.

Протести против ограниченията се организираха през днешния ден и в Италия, като най-многобройна е проявата в Рим с към 5000 участници.

От понеделник към изнънредни ограничения поради растящия напън върху болничната система минава и Гърция. В южната страна влизат в действие въведените глоби за неваксинирани на възраст над 60 години. Нарушителите рискуват санкция от 100 евро на месец, като събраните пари ще се дават на здравната система.

От началото на новата седмица Кипър ще разчита на още едно средство за битка с вируса – изписването на първия провивовирусен препарат на американската компания „ Мерк “. Лекарството ще се получава гратис след категорично наставление от доктор и ще се разпростнавява единствено в държавните лечебни заведения. За 2880 опаковки от препарата Кипър е платил 2,5 млн. евро.

  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР