На фона на продължаващото напрежение между Русия и Запада заради

...
На фона на продължаващото напрежение между Русия и Запада заради
Коментари Харесай

Русия изтегля персонал от дипломатическите си мисии в Украйна

На фона на продължаващото напрежение сред Русия и Запада поради Украйна съветският президент Владимир Путин ще беседва по телефона с водачите на Съединените щати и Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон. Това удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Очакванията са Путин да разиска с Байдън и Макрон сигурността в Европа и обстановката към Украйна, уточни представителят на Кремъл. Разговорът с френския водач е плануван в ранния следобяд. Ще напомня, че срещата Путин-Макрон  в понеделник в Москва продължи близо шест часа. На обща конференция след договарянията съветският президент разгласи, че разговорът със Съедините щати и НАТО не е завършил.

Късно вечерта Владимир Путин ще беседва с Джо Байдън по самодейност на американската страна.

Междувременно стартира частична евакуация на личния състав на дипломатическите представителства на Русия в Украйна. Това заяви представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова. Тя посочи, че повода са „ опасения от вероятни провокации на киевския режим или трети страни “. За такава опция загатна още в четвъртък министърът на външните работи Сергей Лавров след договаряния в Москва с английския първи посланик Лиз Тръс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР