На фона на продължаващата война между Израел и Хамас, външният

...
На фона на продължаващата война между Израел и Хамас, външният
Коментари Харесай

„Русия печели от войната в Близкия изток“: Министърът на външните работи на Украйна Кулеба

На фона на продължаващата война сред Израел и Хамас, външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сподели пред FRANCE 24 Марк Перелман, че „ Русия печели от войната в Близкия изток “. Въпреки това той сподели, че сътрудниците на Украйна са „ уверени “, че „ политически “ конфликтът Израел-Хамас „ не би трябвало да засенчва протичащото се в Украйна “. Той също по този начин изрази оптимизъм, че поддръжката на Съединени американски щати за Киев ще остане непоколебима макар " несъгласните гласове " и задаващата се президентска акция в Съединени американски щати.

Кулеба акцентира, че до момента в който Украйна застана до Израел след бруталната атака на Хамас, беше „ изкривена оценка “ да се каже, че Киев е преднамерен към Израел. Той прикани „ всички страни, както в Израел, по този начин и в Палестина “, да „ почитат цивилното население, да заобикалят жертви измежду цивилното население и да зачитат статута на сериозната цивилна инфраструктура “.

„ Знаем коя война е по-добра в сравнение с всеки различен “, добави Кулеба. „ Желаем мир и на двете държави; почитаме решението за две страни за Израел и Палестина. “

Кулеба упрекна Русия, че поддържа Хамас, тъй като войната отвлича вниманието от Украйна. Той твърди, че Украйна е видяла засилена съветска пропагандна интензивност на арабски в навечерието на офанзивата на Хамас, както и напредване на съветски спътници „ по-близо до бъдещата зона на спор “. Но най-важното, сподели той, Русия се пробва да " промени целия роман " за войната в Украйна. „ В политически план Русия в действителност се облагодетелства от войната в Близкия изток “, съобщи той.

Войната сред Израел и Хамас тества единството на Запада, защото Глобалният Юг подлага на критика „ двойните стандарти “

Кулеба отхвърли оповестява, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху е отказал предлагането на президента Володимир Зеленски да посети Израел, заявявайки, че Зеленски е първият задграничен водач, предложил такова пътешестване. По това време, означи Кулеба, към момента не са посещавали Израел задгранични високопоставени лица. „ Офертата не беше отхвърлена, Израел изиска да организира това посещаване на по-късен стадий “, сподели той.

Обръщайки се към поддръжката на Съединени американски щати за Киев, Кулеба сподели, че войната в Близкия изток и войната в Украйна „ не са обособени събития “. Той изрази убеденост, че поддръжката на Съединени американски щати, без значение дали от законодателите или от обществеността, ще остане непоколебима макар „ несъгласните гласове, изразяващи разнообразни възгледи “ и бъдещата президентска акция в Съединени американски щати.

Запитан за контраофанзивата на Украйна, Кулеба отхвърли концепцията, че не е имало прогрес на място, сочейки напредъка на Украйна на юг. Той също приветства неотдавнашната доставка от Съединени американски щати на ракети с огромен обхват ATACMS на Киев като доказателство, че поддръжката за страната му не понижава. Пристигането на ракетите „ опровергава аргумента на тези, които споделят, че поддръжката за Украйна изчезва “, сподели той.

Накрая, запитан за ръкостискането сред съветския президент Владимир Путин и унгарския министър председател Виктор Орбан тази седмица в Китай, той сподели: „ Надявам се той (Орбан) най-малко да си изми ръцете и да ги дезинфекцира, откакто се ръкува с Путин “.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР