На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите

...
На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите
Коментари Харесай

На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите поискаха драстично увеличение

На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите в страната всеобщо са поискали нарастване и то фрапантно. Във Велико Търново е декларирано нарастване на парното от 140,5%. От „ Топлофикация София “ са поискали цената да се усили с 20%.

„ Искам да успокоя всички, че тези цени не са дефинитивни. „ Топлофикация София “ е поискала повишение на цената, само че всички калкулации са направни на база на настоящата цена на природния газ до 31-ви март. Цената, която сме поискали от КЕВР е даже по-ниска от настоящата до 31-ви март. След като е подадено настояването, цената на газа и на топлинната сила е изменена “. Това съобщи представителят на „ Топлофикация София “ Елизабет Павлова пред Нова телевизия.

„ Това наше искане е направено на съображение на настоящите цени до 31-ви март и то ще бъде променяно според новите цени, които може би ще бъдат избрани от КЕВР “, уточни още тя.

„ Към този момента клиентите би трябвало да са спокойни “, безапелационна бе Павлова.

От „ Топлофикация Велико Търново " оповестиха, че техните калкулации също са напарвени въз основата на цената до 31-ви април.

„ Въпреки всичко, което се е получило, „ Тополофикация Велико Търново " е поела ангажимент и още преди месец и половина според напътствията на КЕВР в локална медия е обявила цената, която ще предлага. КЕВР дава пределна цена, а сдружението може да я понижава и да прави промоции, както сметне за добре. Ние желаеме повишаване от 6% “, сподели ръководителят на борда на шефовете на „ Топлофикация – Велико Търново " инж. Атанас Димитров.

„ Независимо от получените все още калкулации, сме взели решение за доста по-ниска цена ", уточни още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР