На фона на пандемията, страната ни отчита 50 процента увеличение

...
На фона на пандемията, страната ни отчита 50 процента увеличение
Коментари Харесай

На фона на пандемията: 50% ръст на инвестициите от чужбина у нас

На фона на пандемията, страната ни регистрира 50 % нарастване на вложенията от чужбина. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-министърът на стопанската система Стамен Янев.

Според него в края на годината спадът в стопанската система няма да надвиши 5 %.

„ Към сегашния миг Българска организация по вложения има сертифицирани над 22 нови плана, които са и задгранични и български...И общия размер е над 720 млн. лв. да разкрият над 3200 нови работни места”, съобщи зам.-министър Стамен Янев.

„ България притегля най-вече италианските бизнесмени с географското си състояние. Все отново тя е на пътя към Средния изток. Второто са технологиите, работната ръка е по-изгодна, в сравнение с тази в Италия, тока ви е по-евтин. Но най-съществен е човешкият фактор”, безапелационна е Мария Луиза Мерони, ръководител на „ Конфиндустрия”.

„ Не сме се отдръпнали от никакви пазари, минимум от България. Тук имаме 12 000 компании, които дават работа на над 50 000 български работници”, съобщи Барбара Белтраме, заместник-председател на „ Конфиндустрия”.

Интересът на задграничните бизнесмени към нашата страна остава мощен, считат от „ Конфиндустрия”- Италия, които през днешния ден отпразнуваха 20-години на нашия пазар.

Сдружението е на италианското предприемачество в България и е значим интернационален сътрудник на КРИБ. А на форума си през днешния ден италианските предприемачи изброиха аргументите, които ги стимулират да вършат бизнес и у нас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР