На фона на новото военно напрежение в Украйна от последната

...
На фона на новото военно напрежение в Украйна от последната
Коментари Харесай

Хотелиери в Слънчев бряг предупреждават за нова бежанска вълна от Украйна

На фона на новото военно напрежение в Украйна от последната седмица, хотелиери по Южното Черноморие предизвестяват за нова бежанска вълна към България. Всеки ден в Слънчев бряг идват рейсове с украинци, които търсят заслон.

Кристина от Запорожие идва в Слънчев бряг при започване на седмицата със 6-месечното си бебе, което до момента е виждало единствено стените на бомбоубежището.

" Нашият град е обстрелван непрекъснато, летят ракети, спахме в мазето и детето се роди във военно състояние. Беше ужасно да раждаш, до момента в който над теб се чуват звуците на ракетите, чуваш стрелбите, сирените за паника. След раждането се пробвах да се приспособявам, само че обстановката в Украйна в този момент стана още по-сложна ", споделя Кристина.

В Слънчев бряг не стопират да идват украинци от Запорожие, където сега обстановката е най-тежка.

" Днес в Запорожие се празнува празника на града, трябваше да има доста концерти и да честваме, само че вместо това трябваше да се евакуираме. Носим празника в душата си, с вяра да мир ", споделя Александра.

" Идваме в доста тежко психическо положение и моралната поддръжка е доста значима за нас, да знаем, че има къде да се подслоним, какво да ядем. Днес видяхме аероплан в небето, за първи път от доста време, тъй като в последните месеци над Запорожие виждаме единствено ракети ", споделя Карина

Трудно се намират места за новите бежанци, защото огромна част от хотелите към този момент са запълнени с украинци.

" Имаме доста огромна бежанска вълна, която към този момент приижда. В Слънчев бряг по улиците идват нови бежанци, които минават по рецепции на хотели, питата къде има свободни места ", споделя хотелиерът Елена Андонова.

" Тази вечер чакаме рейс, който ще поделим с сътрудници от Северното Черноморие, защото не можем да го поемем. Ще вземем единствено 15 индивида, тъй като имаме няколко свободни пространства ", споделя хотелиерът Виолета Галева.

Пред хотелиерите стои и казусът какво ще се случи след края на месеца, когато изтича стратегия за настаняване. Настояват държавното управление да я удължи и да разгласи в най-скоро време какви ще бъдат параметрите.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР