На фона на новите европейски, американски и канадски санкции срещу

...
На фона на новите европейски, американски и канадски санкции срещу
Коментари Харесай

В Крим и Севастопол отбелязват 5-ата годишнина от референдума за независимост от Украйна

На фона на новите европейски, американски и канадски наказания против Русия жителите на Крим и Севастопол тържествено означават петата годишнина от референдума за самостоятелност от Украйна.

Празничните мероприятия включват манифестации, шествия, концерти и уроци по патриотично образование в учебните заведения.

Тържествата започнаха още през вчерашния ден с шествие в Симферопол, което мина от постройката на кримското държавно управление до площада пред Народното събрание на републиката.

В шествието участваха няколко хиляди души, измежду които ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, водачите на парламентарните фракции, ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов и ръководителят на локалния парламент Владимир Константинов.

„ Пет години отлетяха като един ден. Изминахме сложен път, само че в случай че беше належащо, щяхме да го повторим хиляди пъти “, съобщи Аксьонов.

Лидерът на партията „ Справедлива Русия “ Сергей Миронов предложи 16 март да бъде разгласен за народен празник и почивен ден на територията на цяла Русия.

„ Донбас и Луганск са потънали в кръв и за това е отговорна Москва. Те трябваше да бъдат предпазени по този начин, както Крим “, сподели на собствен ред ръководителят на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР