На фона на нарастващото напрежение в Източното Средиземноморие, флагманът на

...
На фона на нарастващото напрежение в Източното Средиземноморие, флагманът на
Коментари Харесай

Самолетоносачът Шарл Де Гол дразни Анкара в кипърската икономическа зона

На фона на възходящото напрежение в Източното Средиземноморие, флагманът на френския флот, самолетоносачът " Шарл Де Гол ", остава в блок 8 на изключителната икономическа зона на Кипър , с флот от изтребители " Рафал ", вертолети, други самолети и дронове, оповестява " Катимерини ".

Блок 8 е във фокуса през последните две седмици , защото турският сондажен транспортен съд " Явуз " е там, нарушаващ континенталния шелф на Кипър, до момента в който правата на френските " Тотал " и на италианските " Ени ", които получиха лиценз за изследване на въглеводороди в кипърската ИИЗ, също са нарушени.

Самолетите " Рафал " работят против цели на " Ислямска страна " като част от интервенцията на френската военна интервенция " Шамал ", като част от самолетите летяха над кипърска територия в неделя .

Фактът , че самолетоносачът " Шарл де Гол " е на юг от Кипър , провокира неспокойствие в Анкара , доколкото излиза наяве от известията в турските медии.
 Кипър упрекна Турция в кражба на данни за сондиране на средиземноморска газ
Кипър упрекна Турция в кражба на данни за сондиране на средиземноморска газ

Така съумява да изпрати транспортен съд до съответно място, определено от фирмите Eni и Total

Според проектите, оповестени от френските управляващи, самолетоносачът ще отплава до Лимасол, преди да завърши задачата си и да се върне в пролива Ормуз , сред Персийския залив и Оманския залив в края на февруари.

Кипър притегли и интереса на Съединени американски щати , в Никозия във вторник дойде Франсис Фанън, асистент секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси. Посещението на Фанън изпраща " политически послания ", съобщи представителят на кипърското държавно управление Кириакос Кусиос.

Присъствието на американския представител се преглежда като наблягане на възходящата поддръжка на Съединени американски щати за съдействие в региона на енергетиката и сигурността сред Гърция, Кипър и Израел .

Той организира диалози с кипърските държавни чиновници през идващите дни, които се чака да обиден продължаващите нарушавания на Турция в района .

От своя страна Никозия има предпочитание да ускори двустранното съдействие в региона на защитата след решението на Вашингтон през декември за последователно унищожаване на десетилетно ембарго за американски оръжия за Кипър .

Лейтенант Кристофър Г. Каволи, който командва армията на Съединени американски щати в Европа , се срещна тази седмица с министъра на защитата на Кипър Савас Анджелидес и генерал-лейтенант Илиас Леонтарис, шеф на Генералния щаб на националната армия, който в детайли показа на обстановката в Източното Средиземноморие и нарушаванията на Турция.

Междувременно дипломатите от Европейски Съюз се съгласиха да наложат наказания против двама турски жители в отговор на дейностите на Анкара в границите на кипърската икономическа зона , съобщи " Блумбърг " базирайки се на двама представители.
 Франция изпрати бойни кораби в поддръжка на Гърция против турската експанзия
Франция изпрати бойни кораби в поддръжка на Гърция против турската експанзия

Президентът на Франция Еманюел Макрон осъди подклаждащото се от Турция районно напрежение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР