На фона на нарастващото напрежение с Иран джипиес е блокиран

...
На фона на нарастващото напрежение с Иран джипиес е блокиран
Коментари Харесай

В Израел заглушават джипиес сигнала в случай на иранска атака

На фона на възходящото напрежение с Иран джипиес е блокиран в огромни елементи на Израел, с цел да се наруши сателитната навигация на ракети и дронове, съобщи Би Би Си, представени от Българска телеграфна агенция.

Иран даде обещание да отвърне за нанесения в понеделник удар по постройката на иранското консулство в Сирия. Тогава бяха убити 13 души, в това число авторитетният военачалник от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война Мохамед Реза Захеди. Смята се, че ударът е осъществен от Израел; управляващите на страната не са коментирали публично.

Израелските сили за защита преустановиха отпуските на всички членове на бойните елементи и подразделения.

Ден по-рано страната прикани резервистите от частите за противовъздушна защита.

Доколкото може да се реши, израелските управляващи считат за евентуално Иран да нападна страната още през днешния ден. Това е Денят на Ал-Кудс (арабското име на Йерусалим) и последният петък от свещения месец рамазан. На този ден постоянно се провеждат пропалестински и антиизраелски манифестации, изключително в Иран.

Вчера в централната част на Израел стартира заглушаване на джипиес. Усетиха го и жителите на огромните градове, в това число Тел Авив и Йерусалим, които са надалеч от военната зона на линията Газа. Приложенията, които зависят от геолокацията, не действаха обикновено.

Например на продуцентка от Би Би Си в Йерусалим телефонът ѝ показваше, че се намира в Кайро.

Услугата за наблюдаване GPSJAM записва необятно публикувани джипиес неизправности в цялостен Израел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР