На фона на нарастващите заболели от COVID-19 - в заведенията

...
На фона на нарастващите заболели от COVID-19 - в заведенията
Коментари Харесай

В заведенията и търговските обекти противоепидемичните мерки не се спазват

На фона на възходящите болни от COVID-19 - в заведенията и комерсиалните обекти, не се съблюдават противоепидемичните ограничения. Три институции – Министерството на здравеопазването, Агенцията по храните, и полицията, бяха мобилизирани през днешния ден.

С санкция и напрежение стартира инспекцията в мола в Бургас.

" Това е значка, с която съм освободена да нося маска, защото имам заболяване, което не ми разрешава да нося маска “, изясни Марияна Брайт.

Жената твърди, че има автоимунно заболяване, записано в Англия.

" Тази глоба се прави на основата на това, че госпожата е на закрито, без да си носи персонални защитни средства, в тази ситуация маска ", сподели Руси Русев, контрольор в РЗИ-Бургас.

Инспекторите наблюдават за скупчване на хора, единствено половината от потенциала на заведенията може да бъде ангажиран.

" Обозначаваме масите, че са резервирани, настрана слагаме табелки, които споделят да стоят хората на разстояние от метър и половина ", изясни Христо Багеров, шеф на заведение.

Проверка през нощта в петък демонстрира огромно скупчване на хора по заведенията.

" При състояние, че сме затворени от 2 години, в един миг ни пускат лятото и няма по какъв начин да чакаме, че заведенията няма да се изпълнят и все ще има някой, който няма да съблюдава ограниченията, на всички места е цялостно с хора ", разяснява Дари Златанова.

Санкциите са от 300 лв. за физически лица и от 1000 до 5000 лв. за юридически.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР