На фона на наближаващите президентски избори в САЩ бившият президент

...
На фона на наближаващите президентски избори в САЩ бившият президент
Коментари Харесай

Тръмп нарече съпартийците си глупаци

На фона на наближаващите президентски избори в Съединени американски щати някогашният президент Доналд Тръмп посочи през вчерашния ден на годишната конференция на американските консерватори във Вашингтон, че той е единственият претендент, който може да избави страната от демократите " войнолюбци " и от " фанатиците и простаците " от Републиканската партия, предадоха международните организации.

В последния, трети ден на огромния политически конгрес Тръмп съобщи, че Съединени американски щати са сложени на колене, а американците се намират в разгара на " епична борба за избавяне на страната от хора, които я ненавиждат ".

Републиканският водач сподели, че единствено той може да избави Америка от превръщането й в " гнусен комунистически призрачен сън “, като я отърве от " дълбоката страна " и анулира политиките на президента Джо Байдън, в случай че получи втори късмет на най-високия държавен пост, съобщи ДПА. 

" Ако ме върнете в Белия дом, ще бъдем свободна нация. С тяхното царуване ще бъде свършено ", сподели Тръмп пред ликуващо голям брой и заключи: " Ние към този момент не сме свободна страна. Нямаме свободен щемпел. Нямаме нищо, което е свободно ". 

Тръмп, който публично разгласи през ноември предходната година, че ще се кандидатира на президентските избори следващата година, държа тирада в продължение на близо час и четиридесет минути, като не пощади никого, в това число личния си политически лагер, отбелязва Агенция Франс Прес.

Имаме Републиканска партия, ръководена от чудовища, неоконсерватори, глобалисти, фанатизирани покровители на отворените граници и простаци, съобщи Тръмп като назова поименно няколко партийни светила.

Американските гласоподаватели, натърти Тръмп, са изтощени от " окопалите се политически династии в двете партии (Републиканската и Демократическата), от покварени специфични ползи, от политици, които обичат Китай, и поддръжници на " безкрайните войни в чужбина ".

" Ако скоро не се случи нещо, ще станем очевидци на Трета международна война ", предизвести Тръмп, откакто изрече откритото си отрицание Съединени американски щати да изпращат помощ на Украйна.

" Аз съм единственият претендент, който може да даде това заричане: ще предотвратя Трета международна война ", увери някогашният държавен глава, надвит от демократа Джо Байдън на изборите през 2020 година

Доскоро Конференцията за консервативно политическо деяние, провежда от Американския закостенял съюз, беше годишният политически конгрес, на който участват консервативни деятели и чиновници на изборна служба от Съединени американски щати и други страни. През последните години обаче, конференцията, беше напълно подчинена на крайнодясното придвижване на Тръмп " Да създадем Америка още веднъж велика ", показва Агенция Франс Прес.

" Ще приключим това, което започнахме ", сподели Тръмп пред множеството, което в отговор скандираше: " Още четири години, още четири години! "

На тазгодишната конференция думата взеха редица от най-ревностните тръмписти, въпреки че мнозина евентуални претенденти за изборите през 2024 година и републикански водачи пропуснаха събитието.

И макар че в консервативните среди няма единогласие за уместността на това събитие, дотолкоз, че някои от изявленията бяха пред полупразна зала, по време на изявлението на Тръмп всички места бяха заети.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис и някогашният вицепрезидент Майк Пенс не бяха на конференцията и по този начин си икономисаха освирквания от последователи на някогашния президент. Присъстващите се подиграваха на няколко пъти на Ники Хейли по време на изявлението й в петък и по-късно.

Преди да се качи на сцената, Тръмп разгласи, че води в направено по време на форума допитване за поддръжката за републиканските водачи с цели 62% утвърждение. Далеч зад него остава противникът му Десантис, който се употребява с поддръжка от едвам 20 %.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР