На фона на конфликтите в Украйна и Близкия изток, заплахата

...
На фона на конфликтите в Украйна и Близкия изток, заплахата
Коментари Харесай

Sky News оцени като висока вероятността от избухване на Трета световна война

На фона на споровете в Украйна и Близкия изток, опасността от Tрета международна война е огромна в съзнанието на хората от Запада. Освен това английските управляващи към този момент приканват жителите да се приготвят за световна война против Китай, Русия, Северна Корея и Иран, написа Sky News.

Страховете от нова интернационална борба не са неоснователни. " Има голяма световна неустановеност и интервалът на недвусмислена мощност на Съединени американски щати завърши “, споделя интернационалният сътрудник на канала Алекс Роси.

Според него нов арабско-израелски спор може да стане искрата за Трета международна война. Особено в светлината на разширението на географията му и скорошната офанзива на проирански сили против американска база в Йордания.

" Няма в действителност добър избор. Директната офанзива против Иран може да е алтернатива, само че в това време може да отвори кутията на Пандора. Още повече, че към този момент видяхме какъв брой малко са дали резултат ответните удари против хусите в Йемен “, отбелязва журналистът.

Преподавателят от университета в Съсекс Дейвид Уеринг се съмнява, че в Близкия Изток ще избухне нова световна война. Но съгласно него съществува действителна опасност от потребление на нуклеарно оръжие в Европа или Азия. " Трябва да приемем този риск доста съществено, изключително във връзка с Украйна и Тайван “, счита специалистът.

" Със сигурност живеем в предвоенната епоха “, споделя военният анализатор Саймън Дигинс. Според него Русия е посочила в Украйна, че някои страни могат да употребяват въоръжените си сили, с цел да " трансформират международния ред в своя изгода “.

" Кой стартира тази процедура, несъмнено, е противоречив въпрос. Въпреки че можем да посочим Русия като причинител, руснаците показват нахлуването в Ирак през 2003 година - както противозаконното потребление на мощ, по този начин и това, което те виждат като " структурно принуждение " на източното разширение на НАТО към границите на Русия ", отбелязва специалистът.

" Западът гледа на това разширение като на натурален и рационален избор за обособените страни. Руснаците, които от дълго време се считат за народ във враждебна среда, имат вяра, че се нуждаят от цитадела от другарски или най-малко послушни страни, с цел да защитят " Майка Русия “, твърди Дигинс.

Редакторът на Sky News Доминик Уогхорн признава, че светът в никакъв случай не е бил толкоз покрай световен спор след края на Студената война. В същото време той приканва да не се паникьосвате и към момента да не се запасявате с " фасул и патрони “.

" Горещите точки не са били толкоз горещи отдавна, разломите стават все по-ясни и войната наподобява се популяризира. Но алармата, вдигната от генералите и разузнаването, е тип разпръскване. И дано си го кажем, те търсят причини в интерес на увеличение на бюджетите и разширение на пълномощията “, акцентира журналистът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР