На фона на глобалната конкуренция за оспорване на господството на

...
На фона на глобалната конкуренция за оспорване на господството на
Коментари Харесай

Технологичните гиганти формират коалиции, за да се борят с Nvidia

На фона на световната конкуренция за оборване на господството на Nvidia в бранша на AI чиповете, фирмите ускоряват напъните си да заемат своята ниша.

Въпреки стабилността на Nvidia с нейния H100 GPU и платформа Cuda, софтуерните компании по целия свят работят интензивно за определяне на своите AI екосистеми, като в същото време разчитат на хардуера на Nvidia в друга степен.

Nvidia не лежи на лаврите си, а вместо това укрепва своите съюзи, с цел да поддържа конкурентното си преимущество. В съдействие с HN Company и TSMC, Nvidia има за цел да укрепи позицията си на пазара.

Графичният процесор H100, сериозен за зареждане на интензивни AI приложения като ChatGPT, е подготвен за забележителен напредък в развиващия се AI пейзаж.

Въпреки това, с съперниците, които образуват обединения, с цел да провокират господството на Nvidia, конкурентната среда става все по-динамична.

Intel, да вземем за пример, построява стратегически партньорства с водещи южнокорейски софтуерни компании, в това число Naver и Kakao, с цел да проникне и разшири наличието си на пазара на AI чипове.

Корейските компании натъртват на времето и съдействието, като признават стратегическото значение на съюзите за превъзмогване на пазарните провокации и насочат надеждно предизвикателство към превъзходството на Nvidia.

Тъй като пазарът на AI чипове продължава да се развива, намирането на внимателен баланс сред нововъведенията и пазарните действителности остава от първостепенно значение за всички участващи играчи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР