На фона на фанфарите около електрическите превозни средства автомобилните компании

...
На фона на фанфарите около електрическите превозни средства автомобилните компании
Коментари Харесай

Какво спира GM да настигне Tesla в продажбите на електромобили в САЩ

На фона на фанфарите към електрическите транспортни средства автомобилните компании изпитват проблеми с производството им в мащаб и пропущат благоприятни условия, възпрепятствани най-много от провокациите при веригите за доставки.   Сред тях е General Motors, чийто основен изпълнителен шеф Мери Бара назова 2023-та година на пробив за EV моделите на компанията, само че наподобява той стартира по-бавно от предстоящото.   Автомобилният производител от Детройт изостава с производството на високопрофилните GMC Hummer EV и Cadillac Lyriq, което усилва натиска върху Бара, откакто GM загуби пазарен дял от съперниците си на EV пазара предходната година, написа The Wall Street Journal.   Повече от 15 месеца след старта на производството на електрическия пикап GMC Hummer, компанията създава по към десетина бройки дневно, което е надалеч под първичните цели, заложени за този интервал, споделят източници на изданието. Продажбите на някои електрически автомобили от този модел са замразени от октомври, защото GM проверява повода за проблем, обвързван с навлизане на вода в батерията.
  Продажбите на другия нов електрически автомобил на GM, Cadillac Lyriq SUV, стартирали преди съвсем година, също се забавят. До февруари GM е продала почти 1000 бройки от модела. За съпоставяне, Tesla е продала близо 252 000 от Model Y в Съединени американски щати предходната година, съгласно изследователската компания Motor Intelligence. Lyriq е директен съперник на Model Y, отбелязва WSJ.

Повече от 200 000 евентуални купувачи имат интерес към Lyriq, а описът с чакащи, платили депозит от $100, с цел да поръчат Hummer, надвишава 80 000, добавя изданието.   GM има за цел да създаде 36 000 броя Cadillac Lyriq SUV в Съединени американски щати тази година, което е с 9% по-малко от първичната цел. Това ненапълно се дължи на забавящото се доставяне с батерийни кафези, споделят източниците на изданието.    Междувременно от GM декларират, че към този момент са отстранили казуса с теча при Hummer и в края на януари производството му във фабриката в Детройт е обновено.    „ Търсенето на нашите нови електрически автомобили е доста мощно и ние оценяваме лоялността на нашите дилъри и клиенти, до момента в който усилваме производството “, споделя представител на GM, представен от WSJ.   По думите му компанията отбелязва рекордни продажби на своя EV модел Chevrolet Bolt, който е на пазара от 7 години и употребява по-стара технология. GM чака тези резултати да оказват помощ за покачването на общите продажби на електрическите автомобили на компанията в Съединени американски щати до второ място за първото тримесечие след тези на водача Tesla.   Главният изпълнителен шеф Мери Бара обаче си е сложила за цел GM да измести компанията на Илон Мъск от тази позиция, като проектите включват производството на още нови модели, захранвани с акумулатори, през идващите години.    На този декор вложителите наблюдават от близко дали GM може да развие своите EV заводи, като в същото време поддържа постоянни облаги.

Бара съобщи пред анализатори през януари, че производството на електрически автомобили на GM ще се форсира доста през втората половина на тази година, защото и производството на батерийни кафези нараства бързо във фабриката в Охайо, открита през август като взаимно дружество сред GM и южнокорейската LG Energy Solution.   GM беше измежду първите производители на обичайни коли, които бързо се ориентираха и към производството на електрически. Hummer блесна в реклама в полувремето на Super Bowl 2020 с присъединяване на ЛеБрон Джеймс.   

Компанията обаче изостана от някои от съперниците си основно поради забавения старт на производството на батерийни кафези във фабриката в Охайо.   Други производители също изпитват компликации да реализират задачите си за продажби на електрически автомобили, възпрепятствани от рестриктивните мерки на веригите за доставки, които засегнаха автомобилната промишленост по време на пандемията.   Много производители също по този начин подхващат дейности за понижаване на разноските при производството електрически автомобили, с цел да ги създадат по-достъпни.

Днес Nissan Motor разгласи, че в устрема си да изравни цените на хибридните и бензиновите си модели до 2026 година ще преразгледа метода си към системите за задвижване, които би трябвало да залегнат в новото потомство коли на компанията.   Японският авто производител съобщи също, че ще понижи разноските за произвеждане с 30% в границите на три години по отношение на тези за 2019 година Това ще стане посредством разработка на материали, които не употребяват толкоз скъпи благородни метали, както и посредством понижаване на размера и тежестта на задвижващия механизъм.   Компанията стана един от първите производители на електрически транспортни средства за всеобщия пазар със своя модел Leaf преди повече от десетилетие, напомня Reuters. Целта ѝ е да показа 27 електрифицирани модела, в това число 19 напълно електрически до 2030 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР