На фона на дефицита на кадри в областта на здравната

...
На фона на дефицита на кадри в областта на здравната
Коментари Харесай

Огормно търсене на болногледачи у нас, но желаещи няма

На фона на недостига на фрагменти в региона на здравната и обществената грижа и застаряващото население у нас се основава голямо търсене на болногледачи, услуга за възрастни хора, което пазарът не може да задоволи. Това разяснява Александър Колев, съосновател на платформата " Утро България ", по Bloomberg TV Bulgaria. Според него демографската обстановка подготвя развиването на обществен бизнес с сходна тенденция.

Колев стартира този план със съидейник след неприятен персонален опит в търсенето да обезпечат сходна грижа. Платформата свързва болногледачи с хора, имащи потребност от тази услуга.



Според него че пазарът у нас не предлага качествени болногледачи макар мощното търсене. А постоянно болногледачи от България търсят реализация в чужбина при по-добри условия. „ Наша задача е да върнем част от тези хора в България и да ги задържим тук “, уточни гостът.

Организираме бизнес, който предлага качествена услуга и положителни условия на здравните служащи. " Утро България " основава удобна среда за предлагащите и получаващите услугата, което дава и конкурентно преимущество, добави Колев.

Най-често болногледачи се връщат у нас от Германия, Италия и Гърция, където нито изискванията, нито регулацията е приемлива, стана ясно от думите му.

Доста от българските болногледачи са предпочели чужбина за работа, преследвайки по-добри условия. Често обаче изискванията в чужбина не се оказват толкоз положителни, колкото предстоящото. Затова платформата предлага положителни условия и за двете страни.

Гостът добави, че в Германия да вземем за пример липсва регулация в бранша, което основава тежки условия за работа. А в това време България може да се похвали с добра регулация и организации, следящи качеството на услугата и за предлагащият, и за получаващият грижата.

България може да се похвали с добра регулация в областта на обществените услуги. Има предпоставки за това при почтено заплащане и безвредна работна среда, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР