На финална фаза е делото за атентата на летището в

...
На финална фаза е делото за атентата на летището в
Коментари Харесай

Делото за атентата на летище "Сарафово" е на финална фаза

На крайна фаза е делото за атентата на летището в бургаския квартал " Сарафово ", при който на 18 юли 2012 година нападател - камикадзе взриви рейс с израелски туристи. Загинаха българският водач Мустафа Кьосев, петима израелци и самият причинител. Ранени бяха близо 40 души

Според обвинителния акт, създател на атентата е алжирският жител Мохамед Хасан ел Хюсейни. Той е работил в съучастничество с ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Двамата са на съд задочно. Издирват се с алена бюлетина на Интерпол.

Преди седмици, че през днешния ден се чакат финални пледоарии, разгласи в Дупница основният прокурор Иван Гешев, съгласно който:

" За никого не е загадка, че зад този терористичен акт седи като логистика и финансиране " ХИЗБУЛА ". България не може да бъде привлечена към наказателна отговорност организация и юридическо лице. Затова към наказателна отговорност са привлечени свързани с тази организация лица, някои ги назовават част от военното крило на ХИЗБУЛА ".

Официална връзка с военното крило на Хизбула в кориците на делото обаче няма.

В началото на процеса съдията от Специализирания углавен съд Аделина Иванова отхвърли настояването на юрист на наследниците на починалите и потърпевшите при атентата групировката да бъде конституирана като цивилен ответник - с претекст: " в обвинителния акт няма посочено нито едно доказателство, че Фарах и Хасан са работили при или във връзка осъществяване на задача, предоставена им от нея ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР