На финала на делото срещу бившия външен министър Даниел Митов,

...
На финала на делото срещу бившия външен министър Даниел Митов,
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска промяна на обвинението по делото срещу Даниел Митов

На финала на делото против някогашния външен министър Даниел Митов, прокуратурата ненадейно изиска от Специализирания углавен съд да промени обвиняванията му от "престъпление по работа " и "безстопанственост " в "злоупотреба с доверие ", съобщи БНР.

На съд, поради съглашение от 2016 година сред външното и земеделското министерство за закупуване на самолетни билети от компания, с която контракт по Закона за публичните поръчки е имало единствено Министерството на земеделието.

Поисканата смяна в обвиняването разясниха прокурорът по делото Боряна Бецова и юристът на Митов Ина Лулчева: “Защото има събрани нови документи и от разпитите на очевидците се наложи някои промени във фактическите условия. Имаме правна опция, дадена опция за изменение на обвиняването, по този начин сме решили, и сме го създали. Отказвам да си обясня въобще придвижването по това дело, образуването му и воденето му с харчене на доста пари, когато е ясно, че страната е получила претендираното свръхплащане назад преди формиране на делото и няма никакви вреди отвън разноските по това дело “, споделиха прокурорът по делото и юристът на Даниел Митов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР