На фестивала Goodwood Festival of Speed се представят автомобили, които

...
На фестивала Goodwood Festival of Speed се представят автомобили, които
Коментари Харесай

Автономната кола, управлявана изцяло с 5G технология от разстояние

На фестивала Goodwood Festival of Speed се показват коли, които са усъвършенствани по отношение на общоприетите модели предлагани на пазара. По време на събитието е била показана кола, чийто лидер се е намирал на хиляди километри разстояние, като ръководството на автомобила се е осъществявало посредством 5G система, конфигурирана от английския телекомуникационен оператор Vodafone.

Колата Lincoln MKZ e била следена в зона, която се употребява за дрифтове, а нейният лидер е бил надалеч. Демонстрацията е имала за цел да покаже едно от основните преимущества на нововъведението 5G, написа Pocket-lint.

За да бъдe успешен подобен метод на ръководство на една кола, би трябвало да няма никакво закъснение или в случай че има, то е да е минимално в 5G връзката, посредством която се реализира връзката сред лидера и автомобила.

Контролът се e осъществил чрез устройството Samsung S10 5G, инсталирано на покрива на колата, като това е направено най-много за шоуто и демонстрацията, а не е имало специфична функционалност.

Lincoln MKZ е снабдена със система за телеопериране Designated Driver. Технологията разрешава безпроблемни телеоперации на самостоятелни и неавтономни транспортни средства главно за превъзмогване на затруднение или предизвикателни терени.

" Развълнувани сме, че имаме опцията да сме тук и да покажем на света какво може да се получи, откакто се комбинират телеоперациите, виртуалната действителност и 5G мрежата ", споделя Мануела Пападопол, основен изпълнителен шеф на Designated Driver.

" Способни сме да реализираме допустимо най-ниската инертност посредством потреблението на 5G, което ще разреши на водачите да ръководят колите с по-високи скорости ", добавя той.

" Кариерата ми мина, като управлявах колата до лимита на нейните благоприятни условия, само че в никакъв случай не съм си представял да върша това, употребявайки виртуална действителност, смарт телефони и отдалечено задвижване ", споделя един от водачите, управлявали автомобила на фестивала от разстояние.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР