На европейския регион днес се падат 46 на сто от

...
На европейския регион днес се падат 46 на сто от
Коментари Харесай

Епидемията отстъпва в Западна Европа, на изток се разраства

На европейския район през днешния ден се падат 46 на 100 от всички инфектирани и 63 % от всички жертви на пандемията. Но с помощта на взетите ограничения, в ред страни от Западна Европа нейният тем се забавя, като е достигнато плато или понижава броят на новите случаи. В източната част на района обаче - в Беларус, Русия, Казахстан и Украйна, броят на болните през последната седмица е повишен. В Турция обстановката се стабилизира.

Така заключи обстановката на континента през днешния ден шефът на Световната здравна организация за Европа доктор Ханс Клуге. " Броят на болните (от Covid-19) в Европа, повишен през последните седем дни с 15 на 100, сега е 1 408 266. За същия интервал броят на умрелите се е нараснала с 18 % до 129 344 души ", сподели той.

Испания записва през последното денонощие минимален брой смъртни случаи измежду инфектираните с новия ковид от шест седмици насам - 268, заяви здравното министерство. За първи път по едно и също време три испански провинции оповестяват, че при тях няма нито един нов смъртен случай. Общият брой жертви на вируса в страната доближава 24 543 при 213 445 доказани случая. През изтеклото денонощие са открити нови 1309 души с позитивна проба или 0,61% от общия брой. Оздравелите са общо 112 050, а единствено през последните 24 часа - 3103.

Една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в света и в Европа одобри проект за последователно излизане от изолацията, което ще стане на четири етапи до края на юни и ще зависи от развоя на заболяването. След края на всички тези етапи страната ще влезе в една " нова нормалност ", позволяваща цялостното възобновяване на икономическите действия, само че при съблюдаване на изискванията на обществената отдалеченост, сподели преди два дни испанският министър председател Педро Санчес.

Премиерът на Италия Джузепе Конте съобщи през днешния ден, че при последователното снемане на ограниченията против разпространяването на ковид в страната ще са регистрират разликите в равнищата на болестта в обособените области. Наложеното на 9 март затваряне на Италия ще бъде облекчавано на стадии от 4 май нататък при съвещания с локалните управляващи в районите, в които епидемиологичната конюнктура не е толкоз тежка, сподели Конте пред Народното събрание. Същевременно той предизвести районите да не разхлабват рестрикциите едностранно и без съвещания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР