На етикета на пчелния мед вече задължително ще се посочва

...
На етикета на пчелния мед вече задължително ще се посочва
Коментари Харесай

Голяма промяна при пчелния мед! Какви са новите изисквания

На етикета на пчелния мед към този момент наложително ще се показва страната, където е придобит продуктът, с цел да няма илюзия за потребителите. Това е записано в промените на наредбата за условията към пчелния мед, предопределен за консумация, съобщи БНР.

Целта на експлицитното условие страната на генезис да се показва на етикета е да се защитят здравето и правата на потребителите и да бъдат улеснени свободното придвижване на пчелния мед и достъпът до висококачествени продукти- се показва в претекстовете за смяна на наредбата. Това, съгласно българските пчелари, е потребен ход. Пак съгласно тях обаче е нужно да се ускори ролята на контрола от страна на Агенцията по храните, защото има много  случаи, при които на ниска цена и фалшив мед се внася у нас от страни отвън Европейски Съюз, а тук се препакетира и се продава като български.
-->
В наредбата се дефинират и условията към състава и характерностите на пчелния мед, като е наложително, когато той се пуска на пазара или се влага в артикули, предопределени за директна консумация, в него да не се прибавят никакви съставки и хранителни добавки.

Предвижда се измененията да влязат в действие 14 дни след приемането им от Министерския съвет, с цел да може българските производители да се приготвят да използването им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР