На едва 20-годишна възраст Карлос Алкарас се утвърди, като една

...
На едва 20-годишна възраст Карлос Алкарас се утвърди, като една
Коментари Харесай

В повторение на миналогодишния финал: Алкарас отново пречупи най-новия ATP шампион и е сред топ 8 в Мадрид!

На едвам 20-годишна възраст Карлос Алкарас се утвърди, като една от огромните звезди на мъжкия тенис през последните 2 години. Испанецът момента е в ролята на защитаващ купата си в Мадрид, а през днешния ден той надделя Ян Ленард Щруф в същински тенис трилър с 6:3 6:7(5) 7:6(4). Макар и германецът да съумя да избави 4 мачпойнта при 5:3 в третия сет, в последна сметка Карлитос се поздрави с крайния триумф в съдбоносен тайбрек. Така в идващия кръг Алкарас ще се изправи против Андрей Рубльов, който през днешния ден по-рано победи Талон Грийкспор.

Мачът стартира много нервно и за двете страни, като грешките най-вече доминираха на корта. Въпреки това, конспирация не липсваше и още в самото начало и двамата имаха благоприятни условия за пробив. Постепенното обаче равнището на игра у Алкарас се подвигна, като необикновените и рискови удари на испанеца започваха да става все по-ефективни. С всяка минала минута испанецът изглеждаше все по-уверено и последователно започваше да поема контрола в сета. За сметка на това грешките на германеца започваха да се усилват. Така в шестия гейм международният номер 3 осъществя пробив, посредством който да си обезпечи преднина. Бившият номер 1 съумя да резервира преднината си до края на първата част и по този метод да си обезпечи преднината в сетовете.

Младият испанец продължаваше да поддържа темпото си от предните геймове. Докато Щруф към момента не изглеждаше подготвен да бъде конкурентен на съперника си, то двукратният " мейджър " първенец си обезпечи пробив още в първия гейм. Световният номер 24 обаче не изглеждаше подготвен да се съобщи и сподели мощен темперамент и още при 2:1 съумя да изравни резултата. Следваха геймове със относително къси разигравания. Без особени изненади в хода на сета, се стигна до тайбрек. Дългият гейм стартира обещаващо за по-високо ранкирания тенисист, който поведе с 2 точки и изглеждаше покрай близо до успеха. Въпреки сложната обстановка, в която Щруф се намираше, миналогодишният финалист сподели най-хубавото от себе си в този миг и съчетано с грешките на по-младия си конкурент, съумя да обърне тайбрека в своя изгода и по този начин да го завоюва със 7:5.

Вторият сет, който продължи тъкмо час се оказа огромна хапка за Щруф, който с всяка минала минута допускаше от ден на ден неточности, в резултат на умората от предната част. Алкарас се възползва от тази уязвимост на съперника си, а резултатът бе налице - брейк в петия гейм и мачпойнт при 5:3. Осмият гейм се оказа преломният миг за развиването на срещата. Испанецът поведе с на 0 и бе на една топка от мястото си на 1/4 финалите на родна земя. Германецът обаче сподели изключителна воля и демонстрирайки впечатляваща отбрана и трансформира идващите минути на Алкарас в призрачен сън, като освен избави всичките мачпойнтове в гейма, само че и завоюва три от идващите четири гейма.

This is now 5-5 in the third
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР